Powered By Blogger

6 Mart 2020 Cuma

ÖĞRET DE GEL/HAMAM BÖCEKLERİ (1980)


Yönetmen: Oğuz Gözen
Senaryo: Nadire Zeybel
Kamera: Mükremin Şumlu
Yapım: Özlem Film/Yaşar Koçer

Oyuncular: Mimi, Nejat Gürsoy, Funda Gürkan, Mustafa Dik, Canan Ceylan, Nejat Gürçen, Nergis Nil, Aslıhan, Ekrem Erkek, Leyla Nil

Konu: O yıllarda piyasada” Hamamböcekleri” adıyla çalışan komiklerden Mimi ile Nejat ikilisinin başrol aldığı bir film. Filmde köşkün hizmetkarları olarak rol alan ve amcasının çirkin kızıyla evlenmemek için eşcinsel taklidi yapan, tiyatro meraklısı bir gencin öyküsü anlatılmaktadır.

► Filmin dahili çekimlerinin birinde Canan Ceylan gazeteci dostlarını yönetmenden izin alarak davet eder. Sette provalar başlamış çekim çekimlere geçilecektir. Canan çekimlerde, çekimin yapılacağı yönleri değiştirmekte ve sağa sola talimatlar yağdırmaktadır. Sette her kes susmuş Canan’a bakakalmıştır. Canan’a nedenini sorarım. “Çünki ben öyle istiyorum” der. Bunu bir espri anlayışıyla karşılayıp çekimlere devam etmeyi denememe rağmen, Canan’ın ısrarlı tutumu hala devam etmektedir. Artık yapılacak bir şey kalmamıştır. Söndürün ışıkları, Canan’ın rolü bitti” derim ve set iptal edilir. Canan neye uğradığını şaşırmış bakakalmıştır. Canan’ın rolünün bitmesiyle birlikte sinemadaki oyunculuğu da bitmiştir. Bu filmden başka hiçbir filmde rol alamamış, Akit Gazetesi yazarlarından Yaşar Kaplan ile evlenmiş, evinin hanımı olmuştur. “Oğuz Gözen (Bir Yeşilçam Masalı, syf: 99) ”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder