31 Mart 2020 Salı

PİYANGOCU KIZ (1986)


Senaryo ve Yönetmen Sırrı Gültekin,
Görüntü Yönetmeni Orhan Kapkı
Yapım Mutlu Film/Müfit İlkiz, Fatih Pekmutlu
.
Genel Koordinatör: Müfit İlkiz, Yönetmen Yardımcısı: Leyla Altın, Kamera Asistanı: Zeki Pehlivan, Negatif Kurgu: Mustafa Kul, Işık Ekibi: İsmail Sandalcıoğlu, Ferdi Eskioğlu, Ses Kayıt: Gültekin Çavuş, Kurgu, Senkron: Necdet Tok, (Yeni Stüdyoda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Çeçilya Daymaz, Cemal Gencer, Mesut Engin, Cem Erman, Suna Pekuysal, Nilgün Ersoy, Ece Berkant, Gafur Uzuner, Gülşen Gürsoy, Baykal Kent, Tevhid Bilge

KonuKonu: Film, mirasa sahip olmak için evlenmek zorunda olan iki gencin aşk öyküsünü konu alır. Piyango biletleri satarak geçinmeye çalışan Semra’ya amcasından büyük bir miras kalır. Ancak mirasın tek varisi Semra değildir. Üstelik amcası vasiyetnameye kimi şartlar da koymuştur. Buna göre varisler arasında ilk evlenen çift mirasın büyük kısmına sahip olacaktır. Haberi alan beş varis plân yapmaya koyulur. Semra, varisler arasından seçeceği kişiyle evlenerek mirası elde etmeye kararlıdır. Bununla birlikte evleneceği erkeğin sevgisinden emin olmak için köşke kılık değiştirerek girer. Ancak bu fikir varisler arasında bulunan Tarık’ın da aklına gelmiştir. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder