Powered By Blogger

14 Nisan 2020 Salı

BU DEVRiN KADINI (1988)


Yönetmen: Ümit Efekan
Senaryo: Macit Koper
Görüntü: Salih Dikişçi
Özgün Müzik: Cahit Berkay
Yapım: Uğur Film/Memduh Ün

Set Teknisyenleri: Şef: İbrahim Kul, Ali Çağlar, Orhan Erdağı, Kadir Arıoğlu, Işık Şefi: Bayram İlvur, İbrahim İmik, Yaşar İlvur, Prodüksiyon Sorumlusu: Yunus Yakışıklı, Kamera Asistanı: Mehmet Öztürk, Reji Asistanı: İlter Akcebe, Ses Mühendisi: Erkan Esenboğa, Renk uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuar: Şems Tokgöz, Aslan Tektaş, Matipo: Armağan Köksal, Fehmi Acar, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Sultan Yıldırım, Fatoş Yıldırım, Kurgu: Mesut Taner, Yardımcı Yönetmen: Mesut Taner, (Sineray Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir )

Oyuncular: Fatma Girik, Sırrı Elitaş, Selma Sonat, Reha Yurdakul, Mustafa Suphi, Jale Öz, Ferdi Akarnur, Küçük Yıldızlar: Doğukan Koçlar, Çiğdem Ateşli,

Konu: Film, tek başına hayat mücadelesi veren bir annenin yaşadıklarını konu alır. Ülkede gittikçe artan işsizlik pek çok ailenin dağılmasına yol açar. Bir gecekondu mahallesinde yaşayan Saliha ve Şevki çifti bu ailelerden biridir. Şevki’nin işsizliğine kumar borcu da eklenince aile için işler zorlaşır. Kocasının vurdumduymazlığına dayanamayan Saliha sonunda onu evden kovar. Ancak bir süre temizlikçi olarak çalışan Saliha, bu yolla geçimini sağlayamaz. Hayat kadını olan eski arkadaşı Emel’den yardım istemek zorunda kalır. (Hasan Sakın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder