Powered By Blogger

8 Ekim 2022 Cumartesi

 

KINALI HANZO (1989) 


Yönetmen: Yılmaz Atadeniz Foto Direktörü: Rafet Şiriner Yapım:Bizim Film/Cengiz Nacaroğlu Reji Asistanı: Osman Gül, Kamera Asistanı: Halil Kırlangıç, Renk Uzmanı: Hayati Akbulut, Laboratuar: Hüseyin Kuğu, Selahattin Kılıççeken, Ses Mühendisi: Necip Sarıcı, Asistan: Göksenil Güngör, Senkron: Yusuf Aldırmaz, Negatif Mıontaj: Mustafa Kul, Set Ekibi: Kamil Tektaş, Ali Pezük, Işıklar: Salih Balık, Muammer Doğan, Prodüksiyon: Sadettin Durak, Selahattin Kara, (Yeni Stüdyoda seslendirilmiş, Kısmet Film Stüdyosunda hazırlanmıştır).

Oyuncular: İlyas Salman, Behçet Nacar, Nermin Denizci, Küçük Yıldız: Şahin Nacar, Kazım Kartal, Arzu Atalay, Hikmet Taşdemir, Tuncay Sevi, Celal Yonat, Jale Öz, Sadettin Durak, Oktar Durukan, Kemal Bozbağ, Cemal Orhan, Danslar: Cengiz Özer

Konu: Filmde, ağa kızına âşık fakir bir delikanlının başlık parası biriktirme hikâyesi konu edilir. İlyas, saf ve fakir bir köy çocuğudur. Anasıyla birlikte tek göz odada yaşamaktadır. Sevdalandığı kız, Zeynep ise ağa kızıdır. Zeynep de İlyas’ı sevmektedir. Ancak babası kızını fakir bir delikanlıya vermek istemez. İki yıl ağanın yanında karşılıksız çalışan İlyas, sevdiğine kavuşamayınca İstanbul’a gitmeye karar verir. Orada çalışacak ve beş milyon lira başlık parasını biriktirecektir. Eşeği Kınalı ile birlikte yola koyulur. Fakat büyükşehir beklediği gibi bir yer değildir. Tam bir kurt kapanına düşmüştür. (Ayşe Adlı  - TSA)


FİLMİ İZLE 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder