Powered By Blogger

9 Mayıs 2015 Cumartesi

EBEDİYETE KADAR (1955)


Senaryo ve Yönetmen Turgut Etingü (Ziya Şakir’in bir eserinden)
Fotoğraf Direktörü Yoakim Filmeridis
Müzik Direktörü Metin Bükey
Yapım Güven Film / Yoakim Filmeridis


Beste: Sadi Hoşses ; Saime Sinan (Yıldızlı Semalarda şarkısını okuyan), Armağan Şenol ve Arkadaşları (“Bekleyiş” tangosu, Fon Müzikleri : Rauf Tözüm, Prodüksiyon Amiri: Adnan Uygur Ses Mühendisi: Rauf Tözüm, Laboratuar: Semih Pekgöz, Montaj: Diamandi Filmeridis, Kamera: Gani Maraşlıoğlu, Işık: Eryılmaz Kardeşler, Prodüksiyon Asistanı: Osman Uzkan, 

(Erman Film stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Gülistan Güzey, Turan Seyfioğlu, Ferudun Çölgeçen, Neriman Köksal, Atıf Kaptan, Mualla Sürer, Muazzez Arçay, Muazzez Asma, Hulusi Kentmen, Sedat Demir, Adnan Uygur, Nazım İnan, Reşit Gürzap, Reşid Baran, Feridun Çölgeçen, Necla Gökçer, Füsun Erbulak (Çocuk oyuncu), Uğur Kıvılcım (Çocuk oyuncu)


KONU: Genç ve güzel kadının, hasta ve yaşlı kocasıyla aşk ilişkileri yoktur. Ve sekse arzuludur. Aile dostları olan Neriman kadını Turan ile tanıştırır. Paraya düşkün olan genç adam, kadını sırf parası için kabullenmiş görünür ve tüm parasını yedikten sonra onu terkeder. Ancak evi terkeden kadını kocası eve kabul etmez. Annsinin yokluğuna alışamayan kızı hastalanır ve ölür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder