Powered By Blogger

27 Eylül 2015 Pazar

ANNEMİN GÖZYAŞLARI (1957)

Yönetmen Nuri Akıncı
Senaryo Haşim Turyan
Operatör Cezmi Ar

Eser Ali Korkut
Yapım Akar Film / Nuri Akıncı


Orgnizasyon: Memduh Karakaş, Laboratuvar: Semih Pekgöz, Sedat Tuncer, Negatifr Montaj: İlya Pençoğlu, Reji Asistanı: Murat Tok, Senkron Montaj: Diamandi Filmeridis, Ses Mühendisi: Rauf Tözüm, (Erman Film Stüdyosunda hazırlanmıştır.)


Oyuncular: Muhterem Nur (Aysel), Nuri Genç (AyseL’in eniştesi), Ahmet Tarık Tekçe (Ali), Uğur Kıvılcım, Kemal Kan (Fikret), Özcan Tekgül (Jale), Hikmet Serçe, Mamduh Karakaş, Adnan Uygur, Muammer Gözalan, İclal Genç, Udi Boğos, Beykozlu Musdtafa, Tambil,


Konu: Teyzesinin yanında yaşayan Aysel, kimsesiz bir kızdır. Eniştesi tarafından devamlı horlanmaktadır. Bir arkadaş davetinde tanıştığı Fikret'den hamile kalır. Diğer taraftan mhallenin kabadayısı Ali'de Ayselin peşindedir. Fikret iyi niyetli bir gençtir ve Aysel ile evlenerek hatasını tamir etmek istemektedir. Ancak babasının işleri bozulmuş iflasın eşiğine gelmiştir. Aile bu durumdan kurtulmak için Fikret'i zengin Jale ile evlendirmek istemektedirler.Baba Aysel'i gizlice eve çağırarak Fikret'ten ayrılması için para teklif eder, Aysel kabul etmez. Fikret'e mektup yazar. Mektup ise Ali'nin eline geçer ve Aysel'in hamile olduğunu öğrenir. Ali Durumu enişteye bildirir. Enişte Aysel'i evden kovar.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder