Powered By Blogger

24 Ocak 2016 Pazar

AYŞECİK CANIM ANNEM (1967)

Yönetmen: Aram Gülyüz
Senaryo: Hamdi Değirmencioğlu
Görüntü Yönetmeni: Memduh Yükman
Yapım: Metro Film / Aram Gülyüz


Oyuncular: Zeynep Değirmencioğlu, Fatma Girik, Ekrem Bora, Güzin Özipek, Sevinç Pekin, Ferah Nur, Gülten Ceylan, Meral Kurtuluş


Konu: Milyoner bir ailenin oğlu olan mühendis Orhan (E. Bora), bir çalışma için Anadolu'ya gider. Uzun süre kaldığı köylerden birinde Gülsüm (F. Girik) adlı bir kızla tanışır. Kimsesiz olan Gülsüm ile evlenir. Bir süre sonra da Ayşe (Z. Değirmencioğlu) adlı kızları olur. Fakat bir süre sonra Orhan, Gülsüm'ü köyde bırakıp küçük kızını yanına alarak İstanbul'a döner.


Aradan yıllar geçer. Ayşe büyür, annesini de öldü bilmektedir. Orhan ise İstanbul'da Semra (S. Pekin) adlı bir kadınla birliktedir ve evlenmeyi düşünmektedir. Ayşe ise buna karşı çıkmaktadır. Fakat bir gün dadısı (G. Özipek) annesi hakkındaki gerçeği anlatınca işler karışır. Ayşe annesiyle babasını bir araya getirmeye karar verir. Annesini köyden İstanbul'a getirtir. Kısa zamanda annesini şehirli modern bir kadın haline getirir. Her şeyden habersiz olan Orhan, bir gün tesadüfen karşılaştığı Gülsüm'e aşık olur. Orhan hemen evlenme teklif eder. Fakat gerçek ortaya çıkınca Gülsüm'ü evden kovar. Ayşe'de annesiyle köye döner. Orhan yaptığına pişmandır. “Burçak Evren, “İki Ün’lü kadın Fatma Girik”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder