Powered By Blogger

22 Ocak 2016 Cuma

KİBAR HAYDUT (1966)

 “YALNIZ ADAM” – “NAMLUDAKİ ADAM”

Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Senaryo: Bülent Oran
Kamera: Ali Uğur
Yapım: Ni-Va Film / Murat Köseoğlu


Oyuncular: Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Feridun Çölgeçen, Devlet Devrim, Muammer Gözalan, Erol Günaydın, Tunç Oral, Ali Seyhan, Danyal Topatan, Liza Loren, Sunay Sun, Ali Seyhan


Konu: Polisin uzun süredir aradığı bir adam (Yılmaz Güney), çımacı kılığına girip, bir yolcu gemisinde saklanır. Kamarasına giz-lendiği yolcu gemisinin sahibi, nişanlısı tarafından terk edilen zengin bir ailenin şımarık kızıdır (Nebahat Çehre). Kız, gemide saklanan delikanlıyla tanışır ve ondan hoşlanır. Yolculuk boyunca birlikte olduğu genç adamı, İstanbul'a geldiklerinde ailesine tanıştırır. Zengin aile, evlerinde dostlarına daver verip partiler düzenlerler. Bu davet ve partilere kızın sevgilisi de katılmaktadır. Ancak adam, bu tür sosyete partilerine alışık olmadığı için bir türlü uyum sağlayamaz. Havaya giremediği için de yabancı-laşır, Kıza göre, genç adam çok kabadır.


Sık sık düzenlenen bu partilerin birine kızın babasının iş ortağıyla oğlu da gelmiştir. Kızın sevgilisi bu adamdan hoşlanmaz. Bir takım oyunlar çevirdiğinin farkındadır. Gerçekten de adamın amacı, ortağı olduğu iş yerine tek başına sahip olmaktır. Ve sonunda kızın babasının tüm malına el koyar. Borç yüzünden oturdukları evleri bile sanlığa çıkarılmıştır. Kızın babası, iş ortağı yüzenden bir anda bütün servetini kaybetmiştir.

Kızın sevgilisi, beş parasız ortada kalan aileyi zor durumdan kurtarmak için kolları sıvar. Çeşitli kılıklara girer. İş ortağını ve oğlunu sıkıştırır. Böylece işyerindeki kasa defterlerinin ve senetlerin sahte olduğu ortaya çıkar. Malların salısı yapılacağı gün, garip bir adam alıcı olarak gelir. Bir kalemde yüklü bir çek yazarak evi ve malları satın alır. Bu esrarengiz adam, kızın sevgilisidir. Genç adam, mahkemede kızın babasının suçsuzluğunu belgelerle ıspatlar,.. Asıl suçlunun iş ortağı olduğu anlaşılır. Ve delikanlı aileyi huzura kavuşturduktan sonra sevdiği kızla evlenir. “Agah Özgüç, “Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney”


►Güneyin kayıp filmlerinden biri. Yılmaz Güney, karşılıklı oynadığı Nebahat Çehre'yle, filmin çekimi sırasında evlendi. Hillton Oteli'nde çekilen çiftin gerçek düğün sahneleri filmin sonuna eklendi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder