Powered By Blogger

22 Ocak 2016 Cuma

KUCAKTAN KUCAĞA (1966)

Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo: Safa Önal
Kamera: Necat Okçugil
Yapım: Er Film / Berker İnanoğlu


Ar Direktör: İsmail Konca, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Montaj: Ömer Kırımlı, Matipo: Şeref Mehtap, Fehmi Acar, Fotoğraflar: Foto Özal, Jenerik: Refik Onubil, Laboratuvar: İbrahim Üstüner, Hüseyin İnci, Senkron: Mustafa Kent, Negatif Montaj: Ender Teker, Işıklar: Mehmet Çakar (Ender Işık Servisi), Işık Direktörü: Şevket Yılmaz, Reji Asistanı: Samim Utku, Celal Ersöz, Prodüksiyon Amiri: Arif Eriş, (Lâle Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır)


Oyuncular: Fatma Girik, Ediz Hun, Kuzey Vargın, Aliye Rona, Feridun Çölgeçen, Hülya Duyar, Diclehan Baban, Süha Doğan, Nevzat Okçugil, Selahattin İçsel,


Konu: Büyük şehirde kötü yola düşmüş bir kadın olan Selma (F. Girik), erkeklerden nefret eden biridir. Yalnızca sevdiğini sandığı Metin'e yakınlık duymaktadır. Diğer erkekler ile para için birlikte olmaktadır. Bir gün karşısına Murat (E. Hun) adında bir üniversite öğrencisi çıkar. Murta hem annesi Aliye Hanım'a (A. Rona) bakmak, hem de okul masraflarını çıkarmak için iş aramaktadır. Selma, bu gence zengin dostları sayesinde iş bulur. Fakat Murat'ı da sevmeye başlar. Murat da onu sevmiştir. Fakat Selma hakkındaki gerçeği bilmemektedir. Bunu önce Aliye Hanım anlar. Murat bunu öğrenince Selma'yı kovar. O'ndan intikam almaya karar verir ama sevmektedir.


Sonunda karşı koyamaz sevgisine ve annesinin de baskısı ile Selma'ya koşar. Selma ise Metin ile kavga etmektedir. Murat tam bu sırada gelince bir çatışma başlar. Metin önce Selma'yı vurur sonra da Murat'ı yaralar. iki sevgilinin buluşmasına engel olur. “Burçak Evren, “İki Ün’lü kadın Fatma Girik”

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder