Powered By Blogger

8 Ocak 2018 Pazartesi

BATAKLI DAMIN KIZI AYSEL (1969)

Yönetmen: Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden
Foto Direktörü: Necati İltaç
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden

Ses Mühendisi: Tuncer Aydınoğlu, Işık Şefi: İlhan Aslım, Işık ast: Muzaffer Durusoy, Celal Şahin, Teknik Ekip: Fikret Güryalçın, Ömer Bubu, Ahmet Reji.Ast: Arif Erkuş, Kameraman Ast: Kazım Çakırman, Prod. Ast: Cemil Paskap, Ar Direktör: Salim N. Bilge, Prodüksiyon Amiri: Hasan Nurdan, Prod. Temsilcisi: Adnan İrkut, (Acar Film Stüdyolaraında seslendirilmiştir)”

Adet bu yıl da bozulmadı ve Turgut Demirağ «Ayrı Dünyalar» filminin büyük yıldızı Erol Taş'la, minik yıldızı Billur Kalkavan'ı alıp Cork'a gitti. Hapishane kaçkını bir kanlı katili, küçücük bir kız çocuğunun ikna edip tekrar hapse yollaması gibi «ilginç» bir konuyu işleyen «Ayrı Dünyalar» festival broşürünün 59'uncu sırasına «Seperate Worlds» adıyla yerleşti. «Seperate Worlds» festivale katılan 28 ülkenin yolladığı 60 film içinde epey olumlu yankılara yol açtı, bu arada Erol Taş ve özellikle Billur Kalkavan çok beğenildi.

Festivalin en çok ilgi toplayan filmi olan «First Love»ın başrolünü oynayan John Mulder Brown, Billur Kalkavan'a hayran kalmış (soldaki fotoğraf) ve «Erol Taş ve Billur'la bir filmde oynamak isterim» demiş.. 
(kyn: http://www.turknostalji.com) 

Oyuncular: Ahmet Mekin, Hülya Aşan, Aliye Rona, Kadir Savun, Kazım Kartal, Mümtaz Ener, M. Ali Akpınar, Sevgi Can, Gülgün Erdem, Nubar Terziyan, Feridun Çölgeçen

Konu: Köyde aynı kızı seven iki köy delikanlısının (ki biri Ağa oğludur) aşk serüveni. Köy filmlerinden biri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder