Powered By Blogger

15 Mart 2018 Perşembe

BACIM (1974)


Senaryo ve Yönetmen: Bilge Olgaç
Kamera: Ali Yaver
Yapım: Funda Film/Fethi Oğuz

Yönetmen Yardımcıları: Ali Kıvırcık, Nurhan Soybakış, Sedat Ülker, Prodksiyon Amiri: Ahmet Keskin, Yardımcısı: Cengiz Güven, Funda Film Işık Servisi, Işık Şefi: Mustafa Koçyiğit, Işık Teknisyenleri: Feyzi Öcal, Yusuf Avcı, Set Teknisyenleri: Mustafa Buvan, Erdal Sümer, Laboratuar: Hasan Örnek, Selahattin kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Senkron Montaj: İsmail kalkan, Mevlut Koçak, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, (Yeni Stüdyo Renkli Film Laboratuvarında yapılmıştır)

Oyuncular: Yalçın Gülhan, Aysun Güven, Muhterem Nur, Kuzey Vargın, Tuncer Necmioğlu, Ali Şen, Birtane Güngör, Hakkı Kıvanç, Mehmet Yağmur, Tevfik Şen, Günday Güner, Cemal Ertokuş, Filiz Taçbaş, Gönül Bayhan, Ümit Tokcan, Semra Poyraz, Erol Yeşilyaprak, Salih Kırmızı, Küçük Yıldızlar: Kenan Özcan, Filiz Tuğrul, Osman Han, Mustafa Nalkafa,

Konu: Birlikte yaşamın zorluklarına göğüs geren 2 öksüz kardeş... Delikanlı, kardeşini iğfal eden adamı ağır biçimde yaralayınca hapse giriyor. Ancak bu esnada, adam, intikam almak için kızla uğraşacak ve onun randevu evine düşmesini sağlayacaktır. Bir arkadaşından bu haberi alınca çılgına dönen kahramanımız, hapisten kaçacak, arkadaşının ve "altın kalpli bir mama"nın yardımıyla kardeşini kurtarmayı deneyecek, sonunda ise bir mahalle aralığında, civardaki evlerin kızlarına namuslarını korumaları dersini, sahnede Shakespeare oynarmış edası içinde verdikten sonra, polislerin kurşunları altında can verecektir.
Belki iyi niyetle yapılmış, ama hiçbir sahnesinin amacına ulaşamadığı, kötü yazılmış bir senaryonun kötü oynandığı ve kötü yönetildiği bu film hakkında, başka bir şey söylemek gereksiz. (Atilla Dorsay, “Sinemamızın Umut Yılları” syf, 100)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder