Powered By Blogger

15 Mart 2018 Perşembe

VAHŞET (1973)


Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Kenan Kurt, Ali Uğur
Yapım: Kemal Film/Osman F. Seden

Renk Uzmanı: Turgut Ören, Laboratuar: Hikmet Kuyucu, Hayati Akbulut, Montaj Senkron: Aleko Aleksandru, Süleyman Karakaya, (Ören film stüdyolarında renklendirilmiştir )

Oyuncular: Seyyal Taner, Meral Zeren, Yalçın Gülhan, Tanju Gürsu, Hayati Hamzaoğlu, Turgut Özatay, Reha Yurdakul, Gökçe Güven, Benan Öz, İhsan Gedik, Zeki Tüney, Hakkı Kıvanç, Oktay Yavuz, Mete Sezer, Ahmet Karaca, Bedri Aydın,

Konu: Onların aşkı, bir ölüm acısını paylaştıkları gün başlamıştı. Bekir karısını yitirmişti. Zeynep ortak oldu Bekir’in acısına, “Yalnız değilsin” dedi Bekir’e. Öleme kadar yanındayım, oğluna analık edeceğim. Zaman acıları sildi yok etti. Yerine, mutlulukları sevinçleri getirdi pırıl pırıl. Haydar ağanın güzellikte dillere destan kızı Zeynep, karısı veremden ölmüş kâhya Bekir’i çok sevdi. Aşkları; dağlara, çiçeklere, kuşlara sulara türkü oldu buram buram. Haydar ağadan biricik kızı Zeynep’i isteme cesaretini buldu. Tabi Haydar ağa Bekir’i kovdu kapısından, Bekir de Zeynep de yandılar ta yüreklerinden, Sonunda kaçmaya karar verdiler.

NOT: Sansür kurulunun 10 Mayıs 1974 tarih ve 93 sayılı kararı ile film sansüre uğramış, ancak sansür kalktıktan sonra bir yıl sonra 1973’de gösterime girmiştir. Bugün ise bu film kayıplar listesindedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder