Powered By Blogger

18 Nisan 2018 Çarşamba

EVLİDİR NE YAPSA YERİDİR (1978)


Yönetmen: Şerif Gören
Senaryo: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Çetin Tunca
Kurgu: İsmail Kalkan
Yapım:Selim Soydon/Gülşah Film

Yönetmen Yardımcısı: Muzaffer Hiçdurmaz, Kamera Asistanı: Nusret Öz, Sesleri Çeken: Erkan Esenboğa, Renk Uzmanı: Hasan Örnek, Stüdyo Elemanları: Selahattin Kaya, İsmet Tomaçgül, Mahmut Doğan, Set Tek-nisyenleri: Ekrem Ülgey, Bedri Uğur, Halil Dede, Abdullah Kıvırcık, Işık Yönetmeni: İbrahim Sabuncu, Negatif Kurgu: Ömer Sevinç, Senkron .İsmail Kalkan, Mevlut Koçak, Yapım Sorumlusu: Selahattin Koca, (Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Hülya Koçyiğit (Leyla), Kadir İnanır (Mecnun), Perran Kutman (Aslı), Halit Akçatepe, Neriman Köksal (Şirin’in ablası), Şemsi İnkaya (Kerem), Efşan Firuz, Sevda Aydan (Leyla’nın annesi), İbo, Zeynep Çayıroğlu (Zeynep), Murat Koçyiğit, Leman Akçatepe, Muzaffer Civan, Ahmet Sert, Reşit Çildan, Mustafa Arslan, Nevzat Açıkgöz,

Konu: Aynı binada yaşayan Leyla-Mecnun, Ferhat-Şirin ve Kerem-Aslı çiftlerinin evliliği üzerinden evlilik kurumunun, kadın erkek ilişkilerinin mizahi bir dille anlatımı bu filmin konusu. Leyla ve Mec-nun iki çocuklu bir ailedir. Bir kız bir de erkek çocukları vardır. Mecnun, bir reklam şirketinde çalışmakta, Leyla ise Mecnun'a duyduğu aşktan, zengin baba evini bırakmış ev hanımlığı yapmak-tadır. Mecnun, tipik bir Türk erkeğidir. Karısını çalıştırmaz, eve geldi mi yemek bekler, arkadaşları ile felekten bir gece çaldığında karısından dırdır işitmek en son istediği şeydir. Çocuklar okula gidip gelsinler, karısından hep güler yüz görsün, yeterdir ona. Kerem ile Aslı ise çocuksuz bir çifttir . Aşk denilen şeyi çoktan tüketmiş, ceviz kabuğunu doldurmayan her şeyi için rahatlıkla kavga edebilmektedirler. Ferhat ile Şirin de çocuksuz bir çifttir. Şirin, boğazına oldukça düşkün iri kıyım, kolay kolay kafasına bir şey takmayan , ablasının sözünü kocasının sözünden daha çok dinleyen bir adem kızıdır. Kocası Ferhat onun yanında minik dev adam gibi kalmaktadır. aynı binada yaşayan bu üç çift gün gelir kadın ve erkek tarafları olarak ayrılırlar. Her iki tarafın da birbirine söyleyeceği, eteklerinde biriktirdikle-ri taşları vardır. Yalnız taşları dökmek onları rahatlatamayacak, illa ki karşı tarafın başını yaracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder