Powered By Blogger

5 Nisan 2018 Perşembe

GÜLŞAH KÜÇÜK ANNE (1976)


Senaryo ve Yönetmen: Orhan Elmas
Foto Direktörü: Çetin Tunca
Yapım: Gülşah Film/Selim Soydan

Hikâye: Erdoğan Tünaş, Müzik:
Metin Bükey, Yönetmen Assistanı: Cevat Şahiner, Şenay Ülkü, Kamera Asistanı: Nusret Öz, Işık Direktörü: Erol Batıbeki, Işık Asistanları: İlyas Kürtinoğlu, Koray Mersek, Prodüksi-yon: Adil Kıbıcı, Set Elemanları: Bedri Uğur, Aslan Gül, İlyas Akarsu, Necati Bostancı, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, (Yeni stüdyo’da hazırlşanmış ve seslendirilmiştir).

Oyuncular: Gülşah Soydan, Hülya Koçyiğit, Fikret Hakan, Gülistan Okan, Ayşen Gruda, Atilla Ergün, Tevhid Bilge, İhsan Yüce, Nubar Terziyan, Hüseyin Kutman, Sırrı Elitaş, İsmail Hakkı Şen, Kudret Karadağ, Hakkı Kıvanç, Yaşar Şener, İlhan Hemşeri, Nubar Terziyan, Hüseyin Kutman, Zeki Alpan, Sait Taşova, Ferdi Taşpınar, Ali Akın,

Konu: Anne (H. Koçyiğit) ve babasıyla (F.Hkan) mutlu bir yaşam süren mahallede herkes tarafından sevilen futbol hastası bir kızdır. Babası Fikret bir fabrika patronunu makam şoförlüğünü yapmaktadır. Ancak aldığı para ailesini geçindirmeye yetmemektedir. Üstelik bir de karısı hamiledir ve artan nüfusa karşılık geçim sıkıntısı daha da artacaktır. Patronunu (İ. Hakkı Şen) zam teklifine hiç de sıcak bakmamamaktadır. Öte yandan patronunun genç ve güzel dostu, Fikret’e göz koymasına rağmen ilgiyi göremez. Patronun iş ortağı (Atilla Ergün) kumara düşkünlüğü yüzünden sürekli para kay-betmekte ve fabrikayı zor duruma dü-şürmektedir. Bunun üzerine ortağının hissesini ve kumar borcunu ödeyerek ortaklıktan ayrılır. Ancak bu durumu içine sindiremeyen ortağı patronunun dostuyla beraber bir komplo hazırlaya-rak, Fikret’in patronun katili olarak hapse girmesini sağlarlar .

Bu arada Gülşah’ın bir erkek kardeşi doğmuş ve kısa bir süre sonra da annesi bir trafik kazasında yaralanıp hastanede redavi altına alınmıştır. Babasının kadınla bir münasebeti olmadığına inanan Gülşah, babasının iftiraya uğradığını bilmekte ve bir yandan olayı aydınlatmaya çalışırken diğer yandan sokaklarda mahalle arkadaşlarıyla birlikte şarkı söyleyip evin geçimini temin etmektedir. Ve sonunda babasının suçsuz olduğunu anlayan polis yeni izler peşindedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder