Powered By Blogger

25 Ekim 2015 Pazar

TIĞ GİBİ DELİKANLI

Yönetmen : Ülkü Erakalın
Senaryo: Safa Önal,  Şevket Tuncel, (
Georges Simenon’un bir romanından uyarlama 
Yapım: Melek Film Şahan Haki, Kaçuni Haki

Reji Asistanı: Mehmet Aslan, Foto Direktörü: Memduh Yükman, Set Amiri: Adil Kıbıc, Kamera Asistanı: Muzaffer Turan, Dekor: Sohban Koloğlu, Işık: Kenan Eryılmaz, Montaj-Senkron: Turgut İnangiray, Seslendiren: Yorgo İlyadis, Laboratuar Şefi: Hilmi Başcan, Laboratuvar: Yılmaz Erman, Hayati Akbulut, Erdoğan Dolabçı, Prodüksiyon Amiri: Semih Sarıoğlu, 

(Erman Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: İzzet Günay (Hilton Ali), Tanju Gürsu (Murat), Filiz Akın (Gül), Serpil Gül (Kadillak Layla), Ahmet Tarık Tekçe (Kamyon Ahmet), Suphi Kaner (Pencere Cemil), Hüseyin Baradan, Vahi Öz (Kahveci), Hulusi Kentmen (Baba), Mualla Sürer, (Çiftebenli Mualla), Mehmet Arslan, Necdet Tosun, Mahmure Handan, Sadi Mutlu, Faik Coşkun, Aycan Can, Mine Soley, Zuhal Tan, Tülin Dilek,


Konu: Hilton Ali, Murat, Kamyon Ahmet, Pencere Cemil (evleri gözetleyen bir rontgenci) ve Kadillak Leyla İstanbul’un varoşlarında aynı semtte aynı mahallede oturmaktadır. Bu film kahramanlarımızın arasına bir tesadüf eseri giren bir de Gül vardır, zengin köşk sahibi Hulusi Kentmen’in kızıdır.
Hilton Ali, bir lokantada çalışmakta ve en büyük hayali Hilton otelinde mesleğini yürütmektir. Kamyon Ahmet sahibi olduğu kamyonetle ekmek parasını kazanmaktadır. Ancak film boyunca onu kahvede oturup etrafındaki arkadaşlarına çay ısmarlamakla ve Kadillak Leyla’ya kur yapmakla geçirdiğini görürüz.


Kadillak Leyla Murat’ı sevmekte ise de Murat tanıştığı zengin kızı Gül’ü sevmekte, Kamyon Ahmet ise Kadillak Leyla’ya aşıktır. Hilton Ali tam bir zamparadır.


Ancak işleri bozulan fabrikatör Hulusi Kentmen bu arada kızını, kendisini zengin bir iş adamı olarak tanıtan Hüseyin Baradan ile evlendirmek istemektedir. Aslında adam bir dostu ile beraber oturmakta ve paraların üzerine oturmayı planlayan bir düzenbazdır.


Gül’ün babası Murat’tan ayrılması için tamirhanede çalışan Murat’a gider ve bir tomar para verir ve Gül’den ayrılmasını isterse de Murat parayı tersleyerek iade eder, olaylar gelişerek devam eder. Sonuç mutlu sondur. Murat ve Gül birbirlerini dudaklarından şehvetle öperler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder