Powered By Blogger

5 Kasım 2015 Perşembe

SERSERİ AŞIK (1965)

Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo:Bülent Oran “*”
Foto Direktörü:Memduh Yükman
Yapım: Melek Film / Şahan Haki


Laboratuar Şefi: Hilmi Başcan, Montaj-Senkron: Turgut İnangiray, Sezai Elmaskaya, Laboratuvar: Hayati Akbulut, Gani Maraşlıoğlu, Erdoğan Dolapçı, Sesleri alan: Yorgo İliadis,
(Erman Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)


Oyuncular: Hülya Koçyiğit (Hülya), Sadri Alışık (Doktor), Cüneyt Arkın (Erol), İsmail Dümbüllü, Rengin Arda (Romantik Ayşe), Mualla Sürer, Hulusi Kentmen, Necdet Çağlar, Rengin Arda, Necdet Tosun (Bakkal Arif), Orhan Çoban (Garson Ahmet), Haydar Karaer, Muzaffer Yenen (Doktor), Kamer Baba (Sadık), Mehmet Aslan (Nuri),Faik Coşkun, Ersun kazançel (Ali), Mustafa Dağhan, Zuhal Üstüntaş, Hüseyin Baradan, Nubar Kamçılı, Talia Saltı, Nubar Kamçılı, Mehmet Aslan,


Konu: Hülya (Hülya Koçyiğit) ve Erol (Cüneyt Arkın) birbirlerini çok sevmektedirler. Hülya şarkıcılık yapmaktadır ve bu durum Erol’un babası (Hulusi Kentmen) tarafından hiç hoş karşılanmaz. Hülya’yla konuşur ve kendi cemiyetlerinden birisi olmadığı için oğlundan ayrılmasını ister,onu bir servet avcısı olarak görmektedir. Hülya bunu kabul etmediğinde adamlar tutar ve Hülya’nın ses tellerini ona gizlice bir karışım içirerek şarkı söyleyemez duruma getirir. Oğlunu da bu sevdadan döndürtmek için bu adamlar döverler ve Hülya’nın peşini bıraktırtmak isterler. Hülya ortadan kaybolur. Sesini kaybedince geriye bir şey kalmamıştır onun için. Aşkını kalbine gömer ve gider.


Hülya intihar edecekken onu bir serseri bulur.Doktor(Sadri Alışık) lakaplı serseri Hülya’yı evine götürür. İlkin bütün mahalle bu duruma karşı çıkarlar ve mahallenin iffetinin elden gittiği yönünde şeyler söyleyerek Hüya’nın gitmesi için baskı kurarlar.Hülya mahalleden birinin kız çocuğunu bir kamyonun altında ezilmekten kurtardığında işler değişir.Herkes son derece olumludur.
Hülya mahalle için bir şeyler yapmaya başlar.İlkin bütün çocukları tedavi ettirir.Ardından bütün çocukların toplu sünnet edilmesini sağlar. Bu sırada Erol’un babasıyla ilişkileri kötüleşir ve Erol bedbaht duruma düşer.


Serseri Hülya’ya aşık olur ancak onun kendisini bir ağabey gibi sevdiğini öğrendiğinde aşkını kalbine gömerek Erol’un babasına gider konuşur,ancak hiç işe yaramaz,yalnızca terslenerek gönderilir. Toplu sünnet düğününün içinde Hülya şarkı söylemeye çalışır ancak sesi çıkmaz.Bunun üzerine ameliyat edilmesi gerektiğini öğrenirler ve gerekli parayı Erol’un babasından çalar.  Hülya artık şarkı söyleyen ve kısa zamanda şöhrete kavuşmuş biridir. Erol bir afişte Hülya’yı görür ve gidip onu bulur. Kendi durumunu Hülya’nın evinde kaldığı adama, serseri aşığa anlatır ve adam aşka uygun bir yücelik göstererek Hülya ve Erol’u birleştirir. Erol’un babasıysa artık bu ilişkiye onay vermiştir ve kasadan parasının çalınmadığı yönünde ifade değiştirir polise gidip. Hülya ve Erol kavuşabilsinler diye aşkını içine gömmüştür Serseri ve başkalarının mutluluğuyla mutlu olabilmektedir.




Filmi tam izle
___________________________________



“*” Charles Chaplin’in (1889-1997) senaryosunu yazıp yönettiği ve 29 Eyül 1952 yılında Arjantin’de gösterime giren "Limelight” (Sahne Işıkları) isimli filmden uyarlama. Filmde başlıca roleri: Charles Chaplin, Clarire Bloom (1931) ve Buster Keaton (1895-1966)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder