Powered By Blogger

7 Kasım 2015 Cumartesi

ŞENOL, BİROL, GOL (1965)

Senaryo ve Yönetmen: Nejat Saydam
Kamera: Orhan Kapkı
Yapım : Akün Film / İrfan Ünal


Oyuncular: Fatma Girik, Birol Peker, Şenel Birol, Gülsüm Kamu, Sevda Ferdağ, Hulusi Kentmen, Mualla Sürer, Sadettin Erbil, Necdet Tosun


Konu: Şenol ve Birol, Sarıyer’de balıkçılık yaparak geçinen ve semtleri'ndeki futbol takımının «B» kadrosunda yer alan iki fakir kardeştir. Balıkçılıktan kazandıkları para, geçimlerine yetmez. Kiralarını veremeyecek duruma gelirler. Ev sahipleri onları evden çıkarmak kararı alır. Üstelik Şenol, kiracısı bulundukları evin kızına da aşıktır. Bir gün, kulüpleri Beşiktaş'ın iki as oyuncusu, önemli bir maç arifesinde sayha çıkamayacak durumda olunca takımın Fenerbahçe ile yapacağı maçta, Şenol ve Birol oynatılır. O günden sonra iki kardeşin yıldızları parlar, gün geçtikçe. yükselirler. Fakat, kulüpleri transfer ayında umdukları anlayışı göstermez.


Onlar da Fenerbahçe'ye geçip orada futbol oynamaya başlar. Ama, şöhret, şampiyonluk, güzel kadınlar kısa zamanda Şenol'un başını döndürecektir.


Not: Esen Püsküllü ve Yusuf Sezgin bu yıl (1965) Ses Mecmuası'nca düzenlenen yarışmada Finalist olmuşlar ve ilk filmlerini çevirmişlerdir.


 «Şenol, Birol, Gol», geçenlerde seyrettiğimiz «Taçsız, Kral» dan daha iyi niyetli ve iddiasız bir çıkış noktası bulmuş. Spor alanında ün yapmış kişinin biyografilerini anlatmıyor. Senaryo, biraz daha' gerçeğe yaklaşan, bu konunun derinine daha gayretle sokulan' bir ,anlayışla hazırlanmış. Ama, futbol, kendine has özelliklerini verebilen,sporcuların' içinde yaşadıkları dünyayı tam olarak aksettirebilen bir filim niteliğinde' değil. Bütün bir filmın en üzerinde durulması gereken sahneler, eli çabuk bir rejisörün ve şartların azizliğine uğramış (8 Kasım 1965 Ses Mecmuası.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder