Powered By Blogger

5 Ocak 2018 Cuma

ATEŞLİ DELİKANLI (1968)




Yönetmen: Frank Agrama,
Senaryo: Hulki Saner,
Kamera: Bruno Salli,
Yapım: Saner Film /  Hulki Saner

Oyuncular: Cüneyt Arkın (Murat), Hülya Darcan (Ayda), Tarup (Cathy), Sabah (Seha), Ferit Şevki

Konu: Gazete de baş muhabir olan Murat’ın yazdığı haberler halk tarafından ilgi görmez. Patron ilgi çekici haberler yazmazsa Murat’ı ve yardımcısı Fuat’ı (fotoğrafçı) işten atacağını söyler.

Murat ve yardımcısı civardaki bir köşkte işlenen bir cinayetten sonra, hayaletlerin dolaştığını duyar. Köşke giderler, hayaletler tarafından engellenirler ama Murat bu işte başka bir iş olduğunu anlar ve olayın peşini bırakmaz.

Murat’ın sevgilisi Seha bir gece kulübünde çalışır, şarkı söyler. Murat O’na şüphelerinden bahseder. Seha bu işin tehlikeli olabileceği konusunda O’nu uyarır. 

Fuat hayaletin fotoğraflarını çeker, ancak evine gelen bir kadın negatifleri çalar ve kendisine ölmüş süsü verir. Aynı kadın ertesi gün gazeteye gelerek, gazeteye köşkle ilgi olumsuz şeylerin yazılmaması ister. Bu tip yazıların köşkü satmayı zorlaştırdığını söyler. Fuat kadını görünce çok şaşırır.

Murat takibi bırakmaz. Sevgilisi olan Seha ise, aslında Interpol ajanıdır ve olayın sırrını O da çözmeye çalışır. Köşke gelirler ve kulüpteki kadınların hepsini burada görürler. Köşkün alt katında bu kadınlar tarafından sahte para basılır. Seha ve Murat’ı yakalayıp, bağlarlar. Seha ve Murat kurtulup, çeteyi çökertir. Fuat da kadınları esir alır. O sırada gerçek olup olmadığı anlaşılamayan bir hayalet görünür. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder