Powered By Blogger

5 Ocak 2018 Cuma

GÖNÜLLÜ KAHRAMANLAR (19689)




Senaryo ve Yönetmen: Tunç Başaran, Sadık Şendil
Görüntü Yönetmeni: Kriton İlyadis;
Yapım : Arzu Film/Ertem Eğilmez

Oyuncular: Ediz Hun, Sevda Ferdağ, Önder Somer, Yılmaz Köksal, Kadir Savun, Süleyman Turan, Naci Erhun. 

Konu: 19. yüzyılın sonunda Sırplar özgürlük isteme nedeniyle ayaklanarak yıllardan beri egemenlikleri altında bulundukları Türklere ait köylere zarar vermeye başlarlar. Bu arada Yüzbaşı Kemal (Ediz Hun) kendisini savunurken Sırp Dora karşı karşıya gelir ve Dora intikamını almak isterken yaralanır. Kemal Dora'yı da yanına alarak Sırp bölgesinden kaçar. Giderek Dora ile Kemal arasında duygusal bir yakınlaşma başlar ve Dora'ya Ayşe adını verir. Ama Petro peşlerini bırakmaz, hem kızını hem de Kemal'i cezalandırmak ister. Ama sevgi her şeyin üstesinden gelir. liderlerden birinin oğlunu öldürür. Kardeşinin öldürülüşüne tanıklık eden Dora (Sevda Ferdağ) ne olursa olsun abisinin öcünü alacağına yemin eder.

Yüzbaşı Kemal padişah tarafından Balkanlara tayin edilir. Bir süre sonra Sırplar Kemal'in evini basarak tüm ailesini öldürür. Bu kez Kemal hem ailesinin intikamını almak hem de kendisine padişah tarafından verilen görevi yerine getirmek için Sırplarla çatışmaya başlar. Sırp çeteleri de bir misillerne olarak bölge valisini kaçırarak ölüme mahkum eder. Çete'nin başında ise Dora'nın babası Petro (Kadir Savun) bulunur. Kemal ve birkaç arkadaşı Sırpların elindeki bölge valisini kurtarmak için harekete geçerler ve onu kurtarırlar


Pervical Christopher Wren’in (1885-1941) romanından, Robert Carson’un (1909-1983) senaryosunu yazdığı ve William A. Wellman’ın (1896-1975) yönetmenliğinde çekilen ve 15 Eylül 1939’da Amerika’da (USA) gösterime giren “Beau Geste” isimli filmden uyarlama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder