Powered By Blogger

3 Şubat 2018 Cumartesi

KELOĞLAN ARAMIZDA (1971)

Yönetmen: Sırrı Gültekin
Eser ve Senaryo: Turgut Özakman
Kamera: Çetin Tunca
Yapım: Alfan Ticaret / Hamit Gürsoy

Reji Asistanı: Atilla Kurtbörü, Kamera Asistanı: Necdet Uğur, Kurgu: Hüseyin Kalkan, Montaj-Senkron: İsmail kalkan, Negatif Montaj: Hüsamettin Üren, Seslendirme: Yorgo İliadis, Prodüktör Ast: Mehmet Güler, Jenerik: R. Onubil, Set Amiri: Özdemir Akın, Set: İsmail Kündem, Alaaddin Seyhan, Arif yalabık, Laboratuar: Ören Film, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Laboratuar Şefi: Hikmet Kuyucu, Laboratuar Ekibi: Hayati Akbulut, Özkan Sevinç, Hüseyin Kuğu, (Süperfon Stüdyosunda seslendirilmiştir).

OYUNCULAR : Rüştü Asyalı, Ülkü Özen, Fatma Karanfil, Aydın Baboğlu (Cüce), Hayati Hamzaoğlu, Hulusi Kentmen, Tevhit Bilge, Kadir Savun, Suna Pekuysal, Feridun Çölgeçen, Aziz Basmacı, Zeki Alpan, Renan Fosforoğlu, Cevat Kurtuluş, Mürevvet Sim, Faik Coşkun, Leman Akçatepe, Tombiş Önder, Özdemir Akın, Yalın Tolga


Konu: Keloğlan (Rüştü Asyalı) yaşlı annesini de (Suna Pekuysal) yanına alarak dayısının (Hulusi Kentmen) daveti üzerine İstanbul'a gelir. Sırrı Gültekin bir masal kahramanını kullanıyorsa da bu bir masal filmi değildir. Köyden kente gelen ancak genelde bir kenar mahallenin hudutları dahilinde kalan Keloğlan, başkalarının da başından geçen maceralar yaşar. Cüce Biricik (Aydın Babaoğlu) gibi yeni dostlar edinir, önce bir elektrikçinin (Renan Fosforoğlu) yanında, sonra da bir züccaciyenin (Tevhit Bilge) yardımcısı olur. Beceriksizliği yüzünden kargaşa çıkarıp, başı hep belaya girer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder