Powered By Blogger

17 Şubat 2018 Cumartesi

MALKOÇOĞLU KURT BEY (1972)


Yönetmen: Süreyya Duru
Senaryo: Vedat Türkali
Eser: Ayhan Başoğlu
Operatör: Ali Uğur
Yapım: Duru Film/Naci Duru

Oyuncular: Serdar Gökhan, Perihan Savaş, Hayati Hamzaoğlu, Tufan Giray, Tuncer Necmioğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Nedret Güvenç; Nurtekin Odabaşı, Aykut Sözeri, Yavuz Selekman, Elif Ozangil, Cemal Gonca, Haldun Ergüvenç, Reşit Çıldam, Hakkı Kurt, Zülfikar Akgün,

Konu: Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Malkoçoğlu film dizisi; 1971'de "Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri" filminden sonra bitmiştir. Bir yıl sonra 1972 'de bu sefer başrol serdar Gökhan'a verilerek, Süreyya Duru tarafından Malkoçoğlu'nun yeni bir serüveni başlamıştır. Ancak, bu öykü 1365'de Sazlıdere avaşında şehit düşen Serhat Bey'in öyküsüdür.


 Sazlıdere Muharebesi (1365) I. Murat zamanında Balkan fetihleri hızla devam etti ve bu Balkan fetihlerini durdurmak isteyen Macarlar ve Bulgarlar birleşerek Sazlıdere'de Osmanlı Ordusunu durdurmak istediler ve Osmanlı Devleti ile Bulgarlar arasında savaş çıktı. Yapılan savaşı kazanan Osmanlı Ordusu Edirne'ye girdi. Kısa bir süre sonra da Edirne başkent yapıldı.

Bu savaş sonucu Bizans İmparatorluğu'nun Avrupa ve Balkanlar ile kara bağlantısı Osmanlı Devleti tarafından koparılmış oldu. Edirne'nin alınması sonucunda Osmanlı tehlikesini görmeye başlayan Avrupa, Haçlı Seferleri'ni yeniden başlattı. (tr.wikipedia.org/)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder