Powered By Blogger

31 Mart 2018 Cumartesi

ADALI KIZ (1976)


Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu
Senaryo:Yılmaz Tamtürk, Oksal Pekmezoğlu
Görüntü Yönetmeni: Salih Dikişçi
Yapım: Saner Film/Hulki Saner

Yardımcı Yönetmen: Arif Erkuş, Kameraman: Bedii Ener, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prod. Yrd: Ergin Demirçubuk, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Set Ekibi. Necip Koçak, Ömer Bubu, Hacı Fidan, Işıklar: İsmet Yurtçu, Ali Pir, Laboratuvar: Ziya Uçak, Ahmet Kuru, Recep Kakmak, Montaj-Senkron: Mehmet Özdemir, Negatif Montaj: Mustafa Karataş, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmıştır).

Oyuncular: Müjde Ar (Eda), Murat Soydan (Ali Yılmaz), Mehtap Ar (Eda’nın arkadaşı), Gönül Hancı, Orhan Aklan, Necla Soylu (Eda’nın arkadaşı), Ahmet Turgutlu (Asım baba), Gündüz Aker, Cevdet Arıkan, Nermin Hoşses, Korhan Abay, Elvan Ilgaz, Ziya Ilgaz, Zeki Sezer, Misafir Sanatçı: Gönül Ülkü

Konu: Eda grup arkadaşlarıyla beraber yatla denize açılır, çok şımarık olan bu grup eğlencenin doruğunda iken motorları bozulur. Görünürde kara yoktur. Rüzgâr yoktur, denizin ortasında kalmışlardır. İki gün geçmiştir. Bir sabah Eda uzaktan bir balıkçı motoru görür ve bütün yattaki grup bağırmaya başlar. Yardım isterler. Onları duyan balıkçı motoru yanaşıp tekneyi kendininkine bağlar, kıyıya yakın bir yere çekmeye başlar. Balıkçı motorundaki adamın yakışıklılığına bütün kızlar hayran kalır. Adam hiç konuşmaz onları adanın sahiline çekmeyi başarır. irler." Yatın tamiri biter. Hareket etme zamanı gelmiştir. Eda ile Yabani de ordadır. Eda, Yabani’e alıştığını oraları çok sevdiğini söyler. Yabani de ona aşık oldu-ğunu, onunla kalmasını ve evlenmesini ister. Yabani tekneye gelir, kaptan nişanlarını ilan eder, içkiler içilmeye başlar. Kaptan bu kadar dans yeter şimdi geleneğe göre damadın ıslanması lazım diyerek Yabani’i suya atar ve onu denizde bırakan tekne uzaklaşmaya başlar. Yabani bana bunu yapmayacaktın Eda diye inler. Yabani denizde klmıştır. biraz ileride baba- kız balıkçılık yapan bir tekne onu ve ona yaklaşan köpekbalığını görürler. Oya-lanmak için resim çalışmalarına başlayan Eda bir dükkândan resim malzemeleri almak için alışverişe girer. Tezgâhtar kız istediklerini hazırlarken gözü tezgahtaki gazeteye ilişir. Yabani’in resmi gazetededir ve o gün bir konferansı olduğu konusundadır. Eda koşa, koşa konferans salonunun olduğu yere gider. Onun köpek balıkları hakkında verdiği konferansı dinlemeye başlar. Bir kere daha ne kadar kibirli ve yakışıklı olduğunu görür bilgisi anlatımı onu şaşkına çevirir. Hayran olmuştur. Bir ara göz göze gelirler. konferansın bitiminde alkışlardan sonra Eda2nın yanına gelir beraber çıkarlar. Ali Eda’ya iyi davranır. Evine getirir. Ertesi günü buluşmak üzere sözleşirler. Beraber gezmeye başlarlar. Eda mutludur. Eda gazetelerin ondan söz ettiğini onunla iftihar ettiğini söylerken Ali de Pazar günü bir parti vereceğini ve ona bir sürprizi olduğunu söyler. Partiye Eda’nın bütün arkadaşları da davetlidir. Pazar günü gelmiştir Eda ile Ali dans etmekte, arkadaşları hayran bakışlarla onları izlemektedir. Ali bir ara salondan çıkar geri geldiğinde elinde köpek balıkları hakkında yazdığı kitabı vardır, onu Eda’ya verir. Sürpriz olarak ta nişanlanacağı kızın kendisini köpek balıklarından kurtaran Neslihan olduğu açıklar, Eda buna çok kızar ve partiyi terk eder. Dadısı ve arkadaşları Ali’in şehri terk ettiğini söylerler.

Eda anlamıştır Ali’nin gittiği yer adadır. Oraya gider. Asım baba bir düğün kon-voyunun başındadır. Bu Ali’in düğünüdür. Ona gitmek ister, onu bu haliyle de sevdiğini söylemek isteyen Eda’ya Asım baba gitmesine engel olur. Düğün içinde Ali’yi gören Eda seni her türlü seviyorum diye bağırır. Ve koşarak oradan uzaklaşıp yardan kendini denize atar. Ali’siz yaşamaktansa ölümü tercih etmiştir. Ali Eda’nın peşinden atlamıştır. Gelen bir köpek balığı ve denizde kan görülür. Herkes dehşet içindedir. Ama Ali Eda’yı kurtarır. Kucağında yukarı çıkarır. Neslihan hakikati anlamıştır. Onlar hala birbirlerini çılgınca sevmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder