Powered By Blogger

31 Mart 2018 Cumartesi

ARABACININ AŞKI (1976)


Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu
Senaryo: Hulki Saner
Fotoğraf Direktörü: Salih Dikişçi
Yapım: Saner Film/Hulki Saner
.
Asistan Rejisör: Arif Erkuş, Kameraman: Bedii Ener, Renk uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Montaj, Senkron: Mehmet Özdemir, Negatif Montaj: Mustafa Karataş, Sesleri Alan: Feridun Kınay, Asistan: Şakir Ozan, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prodüksiyon Asistanı: Ergin Demirçubuk, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmış ve renklendirilmiştir )

Oyuncular: Ayşen Gruda (Nahide Şerbet), Orçun Sonat (Zühtü), Mahmut Hekimoğlu (Gazeteci Tayyar), Şemsi İnkaya (Taci Bahtıkara), Ayben Erman (Serpil Bahtıkara), Mine Sun (Zühtü’nün karısı), Ali Sururi (Nafi Bahtıkara), Yılmaz Gruda (gazete patronu Asım), Baykal Kent (yabancı gazeteci), Nermin Özses (Hacer), Remziye Fırtına, Altın Sel,

Konu: "Yatakta sabah keyfi yapan ve gazetesini okuyan Nafi Beyaltı yüz milyon, diye çığlık atıp oğlu Taci’ye seslenir. Taci koşarak gelir. Babası gazeteden bir haberi Taci’e okur. Babasını kaybeden Serpil Bahtıkara’ya altı yüz milyonluk bir servet kalmıştır. Bu serveti alabilmesi için akrabalarından bir gençle evlenmesi şarttır. Satırlarını okurlar. Para hastası ve çok cimri olan Taci’nin babası deli olmuştur. Bu para onun olmalıdır. Nahide genç şirin bir kızdır. Halası gazeteden bu miras haberini ona okuyunca, Nahide hayale dalar. Zühtü ise, ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan genç bir adamdır üç çocuğuna ve karısına bak-mak için çırpınır durur. Mutlu bir yaşam-ları vardır. Genç gazeteci Tayyar da her haberi yüzüne gözüne bulaştıran mu-harrirdir. Diğer tarafta Taci babasının arabası ile Zühtü’ün karpuz dolu at ara-basına çarpmıştır. Araba devrilir. Özel arabanında önü hasar görmüştür. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Zühtü Taci’den para koparmak ister. Onun Nafi beyin oğlu olduğunu duyunca aman o cimri adam yemek bile yemiyor vazgeçtim der. Nafi bey eskiden tanıdığı Zühtü’ye kızar gitti paralarım diye bağırırken merdivenlerden düşer ve bacağını kırar. Bir müddet sonra evde onu ziyarete gelen Zühtü Taci’den Serpil’in miras davasını öğrendiği için aman amcacığım, sen böyle evde hapis kaldın. Hilton otelindeki miras davası ne olacak deyince Nafi Bey hem şaşırır, hem de aptal oğlu Taci’in bu işi yürütemeyecek kadar beceriksiz olduğundan işi Zühtü ile yürütmeye karar verir. Serpil, Nahide’yi bir şala bürünmüş kendisini onun yerine koymuş ayna karşısında rol yaparken bulur Aradığımı buldum diye bağırır. Nahide’yi kendi yerine koyacaktır. tanışır tanışmaz birbirlerine aşık olurlar. Taci pek saftır. Zühtü Nafi beyin yanında Taci ile beraber genç Onu kandırır. Nahide’yi süsler, kendisi de onun katibesi olarak yanında yer alarak basın toplantılarına katılırlar. Esprileri ve biraz basitliği ile Nahide toplantıyı idare eder.

Taci ve Zühtü şık giyinmiş ellerinde çiçekleri tanışmaya gelmişlerdir. Taci ile Nahide yani sahte Serpil milyoncu kız hakkında raporlar verir. Nafi bey memnundur. Gazeteci Tayyar’ın resimleri de hazırdır, patrondan aferin almıştır. Bir hafta geçmiş Nahide’nin rolü bitmiştir. Ama o çok üzgündür. çünkü Taci’ye aşık olan aşkı ön plandadır. O sırada telefon çalar. Serpil Taci ile Zühtü’ye otelin lobisinde kendilerini beklediğini söyler. Onlara bütün hakikatleri anlatır. Ben evleneceğim erkeği tanımak üzere böyle bir oyun hazırladım der. Zühtü şok olmuştur. Onları tesadüfen duyan gazeteci Tayyar, çektiğim resimler sayesinde terfi edecektim bu yanlışlığı nasıl düzelteceğim diye bayılır. Diğer tarafta Serpil, Zühtü’ye yakınlık duymuştur. Ona üstün kabiliyetlerin var, sen Amerika""da başarılı bir iş adamı olursun. Orada bir holding kuralım gel, evlenelim diye teklif eder. Zühtü karar vermiştir. Taci ile Nahide’nin nikah törenleri yapılmıştır. Kayınpeder Nafi bey Nahide’ye pırlanta bir yüzük takar. Katın ve araban hazır, benim altı yüz milyonluk gelinim deyince, Nahide ya benim altı yüz liram varsa der. Tabii ki Nafi bey inanmaz. Gülmeye başlar.ama genç çift hakikaten banka cüzdanını çıkarıp altı yüz liralık hesabı gösterirler. Nafi bey şaşkındır. Ama hep beraber gülmeye devam ederler."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder