Powered By Blogger

30 Mart 2018 Cuma

PİSİ PİSİ (1975)


Senaryo ve Yönetmen:Zeki Ökten
Kamera:Hüseyin Özşahin
Yapım:Özer Film/Enver özer

Oyuncular: Müjde Ar (Ayşin), Kadir İnanır (Sinan), Muadelet Tibet (Hacer), Seden Kızıltunç, Diler Saraç (Gülşen), Ziya Tekelli, Ali Yalaz (Bedri), Sıtkı Akçatepe (Fazıl), Meral Deniz, Ekrem Dümer, Mehtap Gürel, Remzi Merdemert, Ziya Tekelli,

Konu: Film, bir fotoğrafçı ile âşık olduğu kızın hikâyesini anlatmaktadır. Sinan serbest fotoğrafçılık yapan bir gençtir. Çalıştığı reklâm ajansı bir model aramaktadır. Sinan bir defilede tesadüfen çektiği Ayşin’in fotoğraflarını reklâm ajansına gösterir. Ajans da Ayşin’i beğenir ve onunla çalışmak ister. Ayşin’le anlaşma yaptıkları takdirde Sinan da yüksek bir ücret alacaktır. Ancak Sinan kızın fotoğraflarını gizlice çektiği için kızı bulup ikna etmek zorundadır. Zengin bir ailenin kızı olan Ayşin teklifi kabul etmez. Fakat Sinan’la aralarında bir yakınlaşma başlar. Ancak Ayşin'in Sinan'dan gizlediği bir gerçek vardır. (Celil Civan)

13. Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması (18 – 26 Haziran 1976)
► Pisi Pisi “En başarılı 3. Film
►Diler Saraç “En Başarılı yardımcı ka-dın oyuncu”

Jüri Üyeleri: Prof. Dr. Alim Şerif Onaran, Atilla Dorsay, Kami Suveren, Ahmet Gönen, Suna Kan, Nuri Dağtekin, Mehmet Küçükince, Özer Kabaş.

,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder