Powered By Blogger

25 Aralık 2022 Pazar

 

 O KADIN (2007) 


Senaryo ve Yönetmen: Korhan Bozkurt, Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutlar, Müzik: Sezen Aksu, Yapım: Videotek Prodüksiyon/ Ahmet Çelenk Sanat Yönetmeni: Dilek Pınarcı Başak, Yapım Sorumlusu: Özlem Tuna, Dolly Operatörü: Hakan Yamaç, Dolly Asistanı: Ali Kurşun, Işık Şefi: Kenan Kolla, Sanat Ekibi: Seher Kuzu, Ses Tasarım: Cenker Kökten, Ses Kayıt: Tayfun Çolakoğlu,

 Oyuncular: Selin Demiratar (Yeşim), Tardu Flordun (Okan), Burhan Öçal (Yeşim’in babası), Burak Hakkı (Bülent), Şebnem Dönmez (Yeşim’in annesi), Erol Günaydın, Caner Uncuoğlu, Sinemis Candemir, Başak Sayan (Okan’ın karısı), Kâmil Güler (Okan’ın arkadaşı), Nefise Karatay, Asena Keskinci (Binnur), Yeliz Akkaya

Konu: Yeşim (Selin Demiratar), kariyer sahibi ve varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent (Burak Hakkı) ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzere iken, Okan’la (Tardu Flordun) karşılaşır. Bir müzisyen olan Okan’ın sınır tanımaz özgürlük anlayışı Yeşimi cezbeder. Nokta konamayan ilişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir kadere sürükler.

 Aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan film, Sezen Aksu şarkıları ekseninde işleniyor.

Bir sinema filminde ilk kez, karakterler arasındaki bağ, diyaloglar yerine, ustaca seçilmiş şarkılarla kuruluyor. Böylece, sinemanın vazgeçilmez öğelerinden olan müzik, bu filmde en üst sınırda ve en anlamlı şekilde kullanılıyor.

“O KADIN”da, Sezen Aksu’nun seslendirdiği ve yıllar boyunca belleklere kazınan 17 şarkı, sinemanın etkili görsel derinliği ile birleşiyor. Ayrıca Sezen Aksu’nun “O Kadın” filmine özel olarak yorumladığı yeni bir şarkı da ilk kez bu filmde yer alıyor.


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder