Powered By Blogger

25 Aralık 2022 Pazar

 SEMUM (2007)


 Senaryo ve Yönetmen: Hasan Karacadağ Görüntü Yönetmeni: Seyhan Bilir, Yapım: Hasan Karacadağ Efekt Danışmanı Cihat Parlak, Proje Danışmanı: Kyoko K. Uomi, Yönetmen Yardımcısı: Bedrana Meriç, Kamera Asistanı: Barış Sengelli, Steadycam Operatörü: Taylan Sancaktar, Kurgu Asistanı: Musa Sevim, Film Yıkama: Tamer Eşkazan, Renk Düzenleme: Tolga Girici, Negatif Kayıt: Kadir Burç, Boom Operatörü: İsmail Alacan,

 Oyuncular: Ayça İnci (Canan), Burak Hakkı (Volkan), Nazlı Ceren Argon (Banu), Cem Kurtoğlu (Mikail hoca), Sefa Zengin (Raci), Bahtiyar Engin (Macit), Yıldırım Öcek (Emlakçı), Levent Sülün (Ali), Hakan Meriçliler (Prof. Oğuz), Prof. Oğuz Mustafa Çavdar (Doğukan)

 Konu: 27 yaşındaki Canan Karaca ve kocası Volkan Karaca yeni aldıkları büyük bir eve taşınırlar. Her şey çok iyi giderken bir gün sebebini bilmediğimiz bir şekilde Canan’a garip şeyler olmaya başlar. Canan yavaş yavaş başka bir varlığa, kendisine hükmetmeye başlayan bir yaratığa dönüşmeye başlar. SEMUM kendisine hedef olarak neden Canan’ı seçmiştir ve ona ne yapacaktır? Sıradan bir insan için cehennemin kapısı nasıl açılır? SEMUM filminde izlenecek müthiş bir görsellikle korkunun eşi benzeri görülmemiş bir türü aktarılacak.

 SEMUM: İslam inancına göre insanlar kuru bir çamurdan yaratıldı ve insanoğlu yaratılmadan önce dünya üzerinde yaşayan bir takım yaratıklar vardı. Bu yaratıklar kızgın ateşin dumansız alevinden yaratılmış ve daha sonra korkunç bir zehirle birleştirilerek SEMUM halini almışlardır. İnsanlar dünya üzerine geldiktendahil tüm iyi şeyleri yanlış biçimde alıp öğüttüğü için, sonunda başarıya ulaşamıyor. “7 yıl önceki haliyle Okan veya Teoman’ı görmek ne enteresan!” gibi sözler ise, sanırım Sinan kadar yetenekli ve iddialı bir yönetmen için kompliman sayılmaz!. (Atilla Dorsay)


filmi izle 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder