Powered By Blogger

25 Aralık 2022 Pazar

 

 

PERİ TOZU (2007) 

 Senaryo ve Yönetmen: Ela Alyamaç, Görüntü Yönetmeni: Mirsat Herovic, Müzik: Murat Uncuoğlu, Emre Dündar Yapımcı: Nermin Alyamaç, Ela Alyamaç Post Produksiyon: Şener Onar, Sanat Yönetmeni: Bora Üçer, Kurgu: Mustafa Preşeva, Yapım Koordinatörü: Erkan Akın, Yapım Sorumlusu: İzzet Arslan, Yönetmen Yardımcısı: Orçun Okşar, Aslı Gözütok, Devamlılık: Serap Danış, Nursel Doğan, Kamera Asistanları: Cihan Yıldız, Cenk Tatarer, Argu Sağtürk, Aydoğan Yılmaz, Negatif Kurgu: Bora Büyükdikbaş, Selâhattin Turgut, Fregman Kurgu: Levent Çelebi, Kurgu asistanı: Erkan Erdem, Laboratuar Şefi: Yusuf Özbek, Kopya baskı: Mustafa Koç, Ayhan Kısa, Film Yıkama: Orhan Turgut, İlhan Özkan, Cengiz Koç, Renk Düzenleme: Yusuf Özbek, Burcu Doğanay, Işık Şefi: Hakkı Yazıcı, Telesine: Esra Çora, Sanat Yön. Yrd:Tolga Pakman, Kerem Bahit, Kostüm Sorumlusu: Nevnihal Küçükgörmen, Makyaj: Sunay Tan, Kuaför: Ergun Gezer, Ses Tasarım: Cenker Kökten, İnanç Şanver, Final Miks: Serdar Öngören, Dolby Miksaj: Erdoğan Gündoğdu, Boom Operatörü: Furkan Atlı, Boom Asst.: Görkem Barçın, Ses Kayıt Asst.: Polat Bike, Murat Şenürkmez, Final Miks Asst.: Şeref Erdi Gücen, Compositing: Baran Bayburt, Prodüksiyon Amiri: Recep Ali yazıcı, İdari İşler Koordinatörü: Pelin Aksoy, Ofis Koordinasyon: Nur Banu Uçakan, Mekan Sorumlusu: Hasan Demircan, Set Amiri: Cenap Kuşçu, (Sinefekt Film Laboratuarında hazırlanmıştır).

Oyuncular:İpek Değer (Deniz ), Mehmet Ali Nuroğlu (Cem), Barış Yıldız (Emre), Serkan Ercan (Hasan), Damla Özen (Aslı), Ahmet Uz (Haluk), Aytaç Öztuna (Cemin annesi), Kaya Akkaya (Kazım),Devrim Atmaca (Ayla), Emin Gümüşkaya (Tacettin),Ali Fuat Onan (Sarhoş Adam), Ayşen İnci (Sacide Anne), Erdoğan Sıcak (Refik Bey), Ayşegül Nuroğlu (Canan), Hüseyin İnan Küzel (İstasyon Görevlisi), Gürhan Elmalıoğlu (Doktor), :Deniz Tunca (Bardaki Kadın), Genco Çağlar (Volkan), Naren Sezgin (Küçük Deniz), Fırat Yalçın (Küçük Emre), ı:Ege Ardıç (Küçük Cem), Aleyna Tatlıcı (Küçük Canan)

 Konu: Hayat dolu ve etrafına neşe saçan Deniz ve en sevdiği arkadaşı Emre, çocukken birbirlerine söz verirler. Ne olursa olsun hiç ayrılmayacak ve kendi yarattıkları “Düşler Ülkesi”nde yaşayacaklardır. Kendi kararlarını vermekten hep kaçınmış, geçmişiyle boğuşan Cem, kız arkadaşının ısrarları ile evlilik karambolüne girmek üzeredir. Deniz’in hayatı Emre’nin ani bir kalp krizi geçirmesiyle altüst olur. Deniz arkadaşını iyileştirebilmek için Cem ile sihir ve umut dolu bir yolculuğa çıkar.

Tesadüflerin bir araya getirdiği Deniz ve Cem’in, çıktıkları yolculukta kat ettikleri duygusal gelişmeler ve sihirli Peri Tou, İstanbul’a döndüklerinde onları yeni maceralara sürükleyecektir.

Hayat dolu ve etrafına neşe saçan Deniz ve en sevdiği arkadaşı Emre, çocukken birbirlerine söz verirler. Ne olursa olsun hiç ayrılmayacak ve kendi yarattıkları “Düşler Ülkesi”nde yaşayacaklardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder