Powered By Blogger

30 Nisan 2015 Perşembe

PARMAKSIZ SALİH (1950)


Senaryo ve Yönetmen Faruk Kenç
Kamera Kemal Baysal
Yapım And Film Turgut Demirağ


Oyuncular: Muzaffer Tema, Talât Artemel, Nevin Seval, Melâhat İçli, Vahi Öz, Cahit Irgat, Leyla Nil, Nurhan Nur


Konu: 17 yıldır oğlunu arayan, kumar yüzünden parmağından olan, kumarhane işletmesinin sahibi olmasına rağmen her fırsatta kumarın, onu oynayanlar tarafından görmezden gelinmeye çalışılan yüzünü dile. getiren Parmaksız Salih, 22 yıl sonra oğluyla karşılaşır. Hem de hayatını mahveden, oğlunun yüzünü 22 yıldır görememesinin tek nedeni olan kumar illetine bulaşmış bir haldeyken Belki bundan sonrasını kurtarabilirim diye Yusuf’un peşinden koşar ama geç kalmıştır. Kısa bir zaman önce başkası için Parmaksız Salih’in katkılarıyla hazırlanan tuzağa düşmüş Ve Ölürsem şerefim temizlenmiş olmayacak.

 
Aynı şerefsizliği sana ve çocuğuma devretmiş, sonra da bunun dünyadaki azap ve mesuliyetinden kaçmış olacağım! “diyecek kadar her şeyini kaybetmiş halde bulur.Torunu ve gelini için yapabileceği tek şey kalmıştır. Bunun gerçekleşmesinin tek yolu Salih’in terk-i dünya etmesidir..

Eserin son sahnesinde Yusuf'un, Parmaksız Salih’in oğlu olduğunu ve kurtuluşun yolunu öğrenmesi aynı anda olur. (kyn: www.nfkisakurek.com)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder