Powered By Blogger

2 Mayıs 2015 Cumartesi

AŞK ISTIRAPTIR (1953)


Senaryo ve Yönetmen Atıf Yılmaz
Filmi Çeken Mike Rafelyan
Yapım Erman Film / Hürrem Erman


Eser: Oğuz Özdeş, Kurgu: Orhan Atadeniz, Ar Direktör: Sohban Koloğlu, Dekor : Danyal Topatan, Reji Asistanı: Nurhan Nur, Kamera Asistanı: Orhan Çağman, Laboratuar Şefi: Semih Peköz, Işık Operatörü: Konstantin Psaras, Işık Asistanı: Orhan Özerler, Ses Kayıt: Rauf Tözüm, Montaj: Orhan Atadeniz, Senkron: Yılmaz Atadeniz. Prodüksiyon Amiri: Kerim Pamukoğlu Prodüktör Asistanı: Orhan Çağman, Prodüktör: Temel Karamahmut, Müzik Adaptoasyonu: Faruk Yener, Keman Soloları: Sadi Işılay, 

(Erman stüdyolarında çekilmiş ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Muzaffer Tema (Haluk), Ayten Alpman (Nermin), Turhan Ün (Dr. Kemal Suha), Temel Karamahmut (Cemil), Nurhan Nur (Türkan), Cahit Irgat (Necdet), Muazzez Arçay (Anne), Sadettin Erbil, Feridun Çölgeçen (Pavyoncu), Settar Körmükçü (Hizmetkar), Aliye Çakır (Hizmetçi Ayşe), Merih Kaya, Aliye Çakar, Danslar: Luira Nuır, Küçük Yıldız: Merih Kaya)


► Atıf Yılmaz, 1953 yılında “Aşk Izdıraptır” isimli üçüncü filmini çekmek üzere Fenerbahçe’de bulunan tarihi Belvü Oteli lobisinde tüm ekip buluşur. Filmin ismini alan senaryo tarihsel serüven romanları yazan Oğuz Özdeş’in bir aşk romanıdır. 1939 yılında yazılan bu roman “Bir genç kızın aşk uğruna çektiği acıların” öyküsünü anlatılıyor.


Bu filmde önce Fikret Hakan’ın adı geçer, henüz 19 yaşında olan yakışıklı oyuncunun çok genç olması nedeniyle, yerine 34 yaşında olan gene yakışıklı bir orta yaşlı adam Muzaffer Tema seçilir. İsabetli de olmuştur kanımca… Henüz 23 yaşında olan bir genç kızın kendinden küçük ve aşkı henüz doğru dürüst tanıyamayan 19’undaki adama neden aşık olsun ki! Oysa diğer tarafta bir Muzaffer Tema vardır, hem yaşça büyük hem de yaşının icabı aşkı bilen tadan ve tanıyandır. Eh böyle olunca da, kanımca Nurhan Nur, Muzaffer Tema’ya aşık olup acı çekecek ve bu aşk onda bir ızdırap halini alacaktır.


Nurhan Nur bu tarihte Atıf Yılmaz’la evli ve hem de hamiledir, Karısı olması nedeniyle herhalde başrol kadın oyunculuğu da Nurhan Nur alacaktır. Gerek Nur ve gerekse Alpman 23 yaşında tazececik ve körpececik iki genç kızdır. Bu durumda Orta yaşlı Muzaffer Tema kimi tercih etmiştir bilinmez. Rol gereği de olsa Ayten Alpman’ı pek tercih etmediği apaçık ortada. Oyuncu Temel Karamahmut, Alpman’ın eski nişanlısı, ama aynı zamanda Ayten Alpman’da henüz çiçeği burnunda taze gelin. İlham Gencer’le evli. Koca kıskanç mı kıskanç, çekimler boyunca her daim sette, karısını kontrol altında tutuyor... Nurhan Nur çekimlerin devam ettiği sırada, geçirdiği rahatsızlık sonunda çocuğunu aldırmak zorunda kalır
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder