Powered By Blogger

12 Kasım 2015 Perşembe

BABAM KATİL DEĞİLDİ

Yönetmen: Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden
Kamera: Necati İltaç
Yapım: Kemal Film/Osman F. Seden


Oyuncular: Fikret Hakan (Fikret), Parla Şenol (Fatoş), Tijen Par, Sevda Ferdağ (Sevda), Kuzey Vargın (Kenan), Kadir Savun (Başkomiser Kadir), Nubar Terziyan, Feridun Çölgeçen (Polis), Ali Seyhan (Fedai), Hüseyin Zan (Kenan), Muammer Gözalan (Emniyet Amiri), Mümtaz Ener (Hakim), Hakkı Haktan (Hakkı), Çetin Başaran (Gardiyan), Gülten Ceylan, Bedros Çiçekyan, Giray Alpan (Polis), İsmet Erten, Zeki Tüney (Recep), Niyazi Vanlı (Polis), Ertuğrul Bilda (Doktor), Hüseyin Salıcı (Hakim)


Konu: Gözü yükseklerde olup zengin bir yaşamı tercih eden Sevda (Sevda Ferdağ) kızı Fatoş (Parlo Şenol) ile bir şirkette işçi olarak çalışan eşi Fikret'i (Fikret Hakan) terk ederek iş adamı Hulusi Bey'in (Nubar Terziyan) yeğeni Kenan'a (Kuzey Vargın) kaçar. Öteden beri gözü Sevda'da olan Kenan, Sevda'yı elde etmek için yanlarında çalışan eşini devamlı Anadolu'ya göndererek karısıyla olan ilişkisini rahat bir ortamda sürdür. Sevda'nın gönlü zengin işadamındadır. Yoksulluk içinde yaşamaktan bıktığı için ne eşini ne de kızını sever. Eşinin patronunun yeğenine kaçtığını gören Fikret deliye dönerek patronunun evini basar. Yaşlı patrondan eşini kaçıran yeğeninin nerede olduğunu öğrenmek ister. Yaşlı adam tüm zorlamalara rağmen kendi evinde saklı olduğunu söylemez. Çatışma anında Kenan ortaya çıkarak amcasını öldürür ve suçu da Fikret'in üzerine atar. Yapılan duruşmada Fikret'in eşi dahil tüm tanıklar aleyhinde konuşunca 24 yıla mahkum olarak Sinop Cezaevi'ne gönderilir.
Sevda ile Kenan daha sonra yine mahkemeye başvurarak Fatoş'un da velayetini almak isterler. Küçük kız ise mahkemede annesini hiç sevmediğini devamlı kendisine eziyet yaptığını ve babasını aldattığını söylemesine rağmen annesine verilir. Hapiste cezasını çeken Fikret ise eşinden sonra çocuğunun da yitirince deliye döner ve hapisten kaçarak ailesini yok eden Kenan'ın peşine düşer. Önce eski eşini bulur ve ona gerçek katillerin kim olduğunu polise bildirmesini söyler. Tehdit altındaki eşi polise gerçeği itiraf ederken Kenan tarafından öldürülür. Eşini tümüyle yitiren Fikret ise Kenan'ın peşine takılarak yarım kalan intikam hesabını tümüyle kapatmak ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder