Powered By Blogger

25 Mart 2018 Pazar

BiTiRiMLER SINIFI (1975)


Yönetmen:Ülkü Erakalın
Senaryo:Erdoğan Tünaş
Kamera:Orhan Kapkı
Yapım:Er Film/Berker İnanoğlu

Prodüksiyon Amiri: Nihat Cerit, Set Ekibi: Baki Soğukpınar, Ahmet İzmirli, Ercan Akyıldız, Işık Şefi: Rıdvan Varol, Yardımcıları: Mehmet Varol, Recep Kaymak, Reji Asistanları: Cevat Şahiner, Zühal Üstüntaş, Kamera Asistanları: Süha Kapkı, Turgut, Laboratuvar: Recai Karataş, Altan Sertesen, Montaj: Özdemir Arıtan, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Türükajlar ve Jenerik: Fevzi Eryılmaz, (Acar Film Renkli laboratuvarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Perihan Savaş, Sezer İnanoğlu (Sezercik), Adile Naşit, Aydemir Akbaş, Nevzat Okçugil, Ayşen Gruda, Serpil Gül, Alpay İzer, Turgut Boralı , Yüksel Gözen, Mustafa Yavuz, Selim Naşit, Turgut Boralı, Renan Fosforoğlu, Ayla Aslancan, İlhan Hemşeri, Ekrem Dümer, Cevdet Arıkan, Haydar Ceylan, Çocuk Yıldızlar: Sait Taşova, Ufuk Naycı,

Konu: Her gün afacan öğrenciler, garip öğretmenler, yufka yürekli hademe Zehra Ana ve okulun en popüler öğrencisi Sezer arasında komik olaylar yaşanır. Her hafta sonunu cezalı geçirmeye alışan Sezer yine de uslanmaz. Cevriye öğretmene hayatı zindan eder ve sonunda onu okuldan kaçırır. Onun yerine altın kalpli, müşfik bir öğretmen olan Selma gelir. Selma hasta annesine bakmak için çalışmak zorundadır. Öğrencilerinin kalbini kazanmaya çalışır-ken hayli zorlanacaktır. İyi kalpli ama dişli, her tür öğrenci numarasını bilen ve boşa çıkaran Selma bakalım Sezer’e ne kadar dayanacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder