Powered By Blogger

25 Mart 2018 Pazar

BU OSMAN BAŞKA OSMAN (1975)


Yönetmen:Ülkü Erakalın
Foto Direktörü:Erhan Canan
Yapım:Kardeş Film/Ülkü Erakalın

Asistan Rejisör: Zuhal Üstüntaş, Seslendiren: Fertidun Kınay, Yardımcısı: Şakir Ozan, Renk Uzmanı: Sabahattin Hoşsöz, Laboratuar: Ziya Uçak, Recep Çakmak, Ahmet Kuru, Senkron: Mehmet Özdemir, Negatif Montaj: Mustafa Karatataş,(İpek Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Serdar Gökhan, Aysun Güven, Fujat Soner, Senar Seven, Ceyhan Cem, Macit Flordun, Nevzat Okçugil, Nurhan Nur, Diler Saraç, Mu-zaffer Yenen, Tevfik Şen, Necati Kökdeş, Hakkı Kıvanç, Feridun Çölgeçen

Konu: Filmde, gizemli bir şekilde öldürülen Şaziye’nin ölümünün arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması konu edilir. Şaziye, çok zengin olan Feridun ile evlenmiştir, ancak bu evlilikten kısa bir süre sonra Feridun ölmüştür. Feridun’un oğlu Osman, babasını elinden aldığını düşündüğü Şaziye’ye karşı büyük bir nefret beslemektedir. Son zamanlarda tehdit mektupları almaya başlayan Şaziye, avukatı Canan’ın tavsiyesiyle bütün akrabalarını köşke çağırır ve vasiyetini açıklamaya karar verir. Fakat vasiyetin açıklandığı gün Şaziye öldürülür. Cinayet, olay esnasında köşkte bulunanların şahitliğiyle Osman’a yıkılır ve Osman hapse atılır. Hapishanede Arap Osman adında Osman’a çok benzeyen bir adam vardır. Osman’ın yerine geçen Arap Osman, hapisten çıkar ve köşke giderek gerçekleri ortaya çıkarır. (İbrahim Veli Sözer)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder