Powered By Blogger

28 Mart 2018 Çarşamba

DAM BUDALASI İ (1975)


"GÜNAH GECESİ"

Yönetmen:Yavuz Figenli
Senaryo:Recep Filiz
Kamera:Rafet Şiriner
Yapım:Filiz Film / Yaşar Tunalı

RenK Uzmanları: Turgut Ören, Zihniye Ören, Laborant Şefi: Hikmet Kuyucu, Sesleri Alan: Marko Buduris, Reji Asistanı: Recep Filiz,
(Ören Film Stüdyosunda renklendirilmiştir)

Oyuncular: Mine Mutlu, Mahmut Hekimoğlu, Elif Pektaş, Muzaffer Hepgüler, İlhan Daner, Özcan Özgür

Konu: Fidye için kaçırılan evli bir kadınla olayları Umursamayan kocanın öyküsü.
 29 Şubat 2004 tarihli Vatan gazetesinde Arda Uskan imzasıyla çıkan ve 70'li yıllardaki seks filmleri furyasından bahseden bir yazıda 'Dam Budalası' filmiyle ilgili olarak şu anı aktarılmıştır.

''Bu filmlerin en gözde erkek oyuncularından Sermet Serdengeçti çok iyi arkadaşımdı. Sermet, 1.90'a yakın boyuyla harika bir insandı. Konservatuvar mezunuydu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun kadrolu oyuncusuydu. Kültürlü, esprili genç bir adam. Bir gün İstanbul'a gelmiş, filmciler yapışmışlar yakasına. Nasıl olmuşsa olmuş, kendini bu filmlerin starı olarak bulmuş. Pek çok insanın sandığı gibi porno filmler değildi bunlar. Seks komedi dedikleri, çıplak kadınların ortalarda dolaştığı filmlerdi. Bir gün Sermet'le konuşuyoruz. Yeni bir anlaşma yapmak için bir filmciye gidecek az sonra. "Her şey tamam, filmin ismini arıyorlar" dedi. En önemli kısmı o ya... İsmi bulsalar hemen filme başlayacak, bir an önce de parasını alacak. "Buldum" dedim. Ve seks filmleri tarihine geçecek o iki kelimeyi söyledim: "Dam Budalası." Sermet heyecanla yerinden fırladı: "Eğer kabul ederlerse bir şişe viski benden" dedi. Çıktı gitti. Şirketiyle anlaşamamış o gün. Ama onlar isme bayılmışlar. Sonunda Mine Mutlu'nun karşısında Mahmut Hekimoğlu oynadı. Bu arada olan benim viskiye oldu. Rahmetli Sermet Serdengeçti de kısa bir süre sonra bir trafik kazasında hayatını yitirip gencecik yaşta göçüp gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder