Powered By Blogger

29 Mart 2018 Perşembe

DÜNDEN BUGÜNE SEKS (1975)


Senaryo ve Yönetmen:Oğuz Gözen
Kamera:Mükremin Şumlu
Yapım:Müjdat Saylav

Sesleri Alan: Kunt Tulgar, Dublaj Yönetmeni: Orhan Aykanat, Reji Asistanı: Çetin İzzet Özkaya, (Kunt Film stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Vicky Blom Burçin Bozhan, Berit Johanson, Orhan Emir, Canan Candan, Baki Tamer, Erbey, Efem, Gül Banu, Okan Önder, Ahmet Aslan, Ahmet Sert, Rahmi Aydın, Memduh Ünsal, Gülten Ceylan, Kara Ali, Cesur Biçer, Ekrem Erkek, Kazım Kartal, Hadi Çaman,

* Bu filmin ortaya çıkışı ile ilgili olarak yönetmen Oğuz Gözen, “Bir Yeşilçam Masalı” isimli kitabında şunları yazmakta:

Venüs film adına Orhan M. Arıburnu tarafından çekimleri yapılmakta olan ve İranlılarla ortak “Anter” isimli filmin çekimleri uzar da uzar. Film bitip montajı tamamlandığında İranlılar kopyaları basmak için negatifleri alıp ülkelerine götürmüşler. Bu durumda Türkiye için basacakları filmin negatifleri yoktur ve piyasaya filmi süremeyecek, aylarca yapılan çaba ve para da boşa gitmiştir. Aslında bu film için oldukça fazla negatif harcanmış bir kenara atılmıştır, yani şutlanmıştır. Bu şutların içinde bir,iki değil üç film yapılacak malzeme olduğunu görünce, bunları kullanarak bir film ortaya çıkarabileceğimi ilettim. Hem yapımcı firma ve hem de filmin rejisörü Orhan M. Arıburnu kabul ettiler.

Kadroya birkaç isim ilavesiyle iki iş günü bir emek harcayarak montaj masasının başına oturdum. Kurguladığım hikayede iki genç Canan Candan ile Burçin Bozhan Sirkeci’nin salaş otellerinden birine gidecekler. Odalar dolu olduğu için onlara katibin yatmakta olduğu oda verilecek. Fakat komidinin üzerinde katibe ait olan bazı kitaplar bulacaklar, birkaç sayfa okuduktan sonrada kitabı bir türlü ellerinden bırakamayacaklardır.

Okudukları kitap hikaye olarak Arıburnu’nun çektiklerini kullanacak ve flash back’lerle kitaptaki hikayeye açılıp, zaman zaman da otel odasına geri dönecektim. İki genç hikayeye o kadar çok kendilerini vermişlerdir ki, sabaha kadar kitabı okuyup kendilerini kaptıracaklar ve sevişmek için geldikleri otelden sevişemeyip polis baskınına uğrayacaklardır.

Gençlerin hikayesini olduğu gibi çekmiş, Arıburnu’nun da çektiği sahnelerin yerini ve diyalogları değiştirerek bambaşka bir hikaye yaratmıştım. Filmin adını “Dünden Bugüne” koydum. Ancak film piyasaya çıktığında sonuna Seks sözcüğü eklenince Filmin adı “Dünden Bugüne Seks” oluverdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder