Powered By Blogger

10 Aralık 2022 Cumartesi

 


GARİP BİR KOLLEKSİYUNCU (1994)

Senaryo ve Yönetmen: Nurettin Özel, Görüntü Yönetmeni: Ergun Özdemir, Yapım: Feza Film/Nurettin Özel Kurgu : Necdet Tok, Müzik: Server Acim (Kültür Bakanlığı katkısıyla)

Oyuncular: Orçun Sonat, Haluk Kurdoğlu, Gül Yalaz, Kemal inci, Aslı BaltacI, Muzaffer Çetinyılmaz, Ahmet Açan, Nihat Nikerel, Hakkı Kıvanç, Mürivvet İlsever, Seva Ayral, Birsen Soylu, Cemal Arsümer, Muhlis Asan, Eşref Toroslu, Funda Okutan, Tuncay Aynur,

Konu: 22 yll mezarlıklarda bekçilik yapan Beşir'in ilginç öyküsü. Beşir, ailesinden, çevresinden ve dostlarından görmediği ilgiyi mezarlıktaki ailelerde arar. Onlarla konuşur, acılarını ve mutluluklarını onlarla paylaşır. Ailesi ve çevresinden tüm bağlarını koparan mezar bekçisi Beşir, kendini adadığı aliler dünyasında, onların resimlerinden garip bir kolleksiyon yapar.


& Özel'in gerek senaryoda, gerekse rejide tecrübesinin bulunmaması, ilginç bir konuyu ele alan filmin hatalarla dolu kötü bir sinema eserine dönüşmesine sebep olur. Basit mizansenleri, her biri kendi başına bir şeyler ortaya koymaya çabalayan oyuncuları, konuyla pek de uyuşmayan müziği, sayısız bağlantı hataları ve seyirciyi boğan kitabi anlatım ile "Garip Bir Kolleksiyoncu", kaşıkla verdiği olumlu mesajl kepçeyle geri alan bir sinema örneği haline gelir. ”Salih Diriklik, "FleşbekTürk SinemaTV'sinde islami Endişeler ve Cizgi Dışı Oluşumlar", Cilt 2, s: 260 (Agah Özgüç)”


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder