Powered By Blogger

10 Aralık 2022 Cumartesi

 

ÖFKE (1994) 

Yönetmen Avni Kütükoğlu, Görüntü Yönetmeni: Mustafa Kuzu Yapım: Ölçman Film Şermin Ölçman, Kamera Asistanı: İlkay Şener, Sesleri alan: Tuncer Aydınoğlu, İhsan Küçüktepe, Telesine: Ertan Küçükoktay, Laboratuar Şefi: A. Tümay Rızai, Laboratuar: Şems Tokgöz, Turan Geren, Kurgu: Mustafa Kul, Negatif Montaj: Selahattin Kılıççeken, İzzet Tatlıcı, (Yeni lale Film Stüdyosunda seslendirilmiştir, Dirlik Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

 Oyuncular: Neşe Aksoy, Murat Soydan, Engin Koç, İnci Devrim,

Konu: Naci bir bürokrattır. Neşe isimli bir kadınla ilişkisi vardır. Neşe’nin de Naci’den gizli biçimde Engin Acun’la ilişkisi vardır. Naci devlet i dolandırarak usulsüz kredi alır ve krediyi Neşe’nin Engin Acun’la ortak kurulmuş şirketine aktarmıştır. Parayı nakit olarak almışlardır. Neşe’yle birlikte bir ev tutarlar. Neşe ev sahibinden kontratı almak için evden kısa bir süre ayrılır. Boş evde bir cinayet işlenir ve Naci alnından vurularak ölür.

Neşe çok iyi bir avukat olan ve Naci’nin de yakın dostu olan avukat Murat’a (Murat Soydan) gider. Antalya’da tatil yaparken Murat’ı bulur ve kimliğini ondan saklayarak yavaş yavaş Murat’ı etkilemeye çalışır. Böylece onun güvenini kazanacak ve kendisinin savunmasını üstlenmesini sağlayacaktır. Engin de Neşe’nin peşinden Antalya’ya gider. Otelde Neşe durumunu Murat’a anlatır. Ancak Engin işkillenmektedir. Murat Engin tarafından sürekli izlendiklerini anlamış ve Engin’in odasına girmiş,cinayette kullanılan silahın susturucusunu bulmuştur. Otelde Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği bir toplantı gerçekleşecektir. Toplantıda güvenliği sağlama işi de Murat’ın eski bir arkadaşına,sıkı bir polise verilmiştir. Murat olayları açığa çıkarır ve Engin’in suçlu olduğunu ispat eder. Mahkemeye gitmekten kaçan Neşe, eğer dürüst olursa adaletin onu koruyacağına ikna olur. Engin tutuklanır. Neşe’yse tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder