Powered By Blogger

17 Ekim 2015 Cumartesi

ADANALI TAYFUR KARDEŞLER (1964)

Yönetmen: Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden (“Korsikalı Kardeşler” filminden uyarlama) “*”
Görüntü Yönetmeni: Necati İltaç
Fon Müzikleri: Fecri Ebcioğlu
Yapım: Kemal Film/Osman F. Seden


Kamera Asist.: Kenan Davutoğlu; Yön. Asist.: Ergin Günaçan, Ses: Tuncer Aydınoğlu; Laboratuvar: Mihail Skarpedis, Recai Karataş; Montaj: Arif Özalp, Taner Oğuz; Neg. Montaj: Ali S. Berkan; Dekor: Saim N. Bilge; Işık: İlhan Aslım, Fikret Gülyalçın, Muzaffer Durusoy, Set Amiri: Hasan Nurdan; Ekip: Kazım Çakırman, Özer Korkmazlar, İsmail Kırımlıoğlu, Rafet Ateş, Kemal Eker, Aksesuar: Cemil Paskap; Proclo Temsilcisi: Adnan İrkut, Prodüksiyon Amiri: Yüksel Tanık, Prodüksiyon Asistanı: Cemil Paskap, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, ( Kemal Film Pla-tosu'nda Çekilmiştir. Acar Film Stüdyosu'nda Hazırlanmıştır)

Oyuncular: Öztürk Serengil, Türkan Şoray, Efgan Efekan, Ahmet Tarık Tekçe, Kadir Savun, Gülseren Esen, Hüseyin Baradan, Handan Adalı, Orhan Aykanat, Haydar Karaer, Zeki Tümey, Ahmet Kostarika, Ah-met Turgutlu, Hüseyin Zan, Yavuz Karakaş, Yüksel Tanık, , Faruk Panter, Abbas Goralı, Cemal Akyıldız, Hasan Nurdan, Misafir Aktirist: Sevda Ferdağ,


Konu: Tayfur (Öztürk Serengil) ve Necmi (Öztürk Serengil), bebekken, babalarının düşmanları tarafından bir baskın sırasında ayrılmış ikiz kardeştirler. Tayfur bir baskın sırasında kaçırılır. Necmi ise kurtarılmıştır. Tayfur Adana’dan İstanbul’a getirilerek, bir cami avlusuna bırakılır. Hayatı yokluk içinde geçer. Necmi ise annesinin yanında ve kız kardeşi Türknan (T. Şoray) ile Adana’da büyür.


 Bir müddet sonra Necmi Adana’daki varlıklarını satarak İstanbul’a yerleşir ve yer altı dünyasının babaları arasına girer. Necmi kardeşi Türkan’ı zengin bir adamla evlendirmek ve sonra da adamı ortadan kaldırarak milyonlarına sahip olmak istemektedir. Türkan ise bu evlilikten kaçmaktadır. Bir gün tesadüf eseri kayıp kardeş Tayfur’la karşılaşır ve ondan yardım ister. Bu duruma çözüm olarak Tayfur’un ikiz kardeşi Necmi’nin yerine geçecektir. Anca bu olayların karmaşık bir hal almasına sebebiyet verecek-tir.
___________________________________


“*” The Corsican Brothers’’ 1941 yılı Yapımı. Alexadre Dumas’ın (1802-1870) bir romanından, George Bruce’nin (1898-1974) adaptasyonundan Gregory Ratoff’un (1897-1960) yönetmenliğinde çekilen bir filmden uyarlama. Bu filmde rol alan başlıca oyuncular; Douglas Fairbank Jr. (1909-2000), Akim Tamiroff (1899-1972), Ruth Warrick (1915-2005) (kyn: the Internet movie database)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder