Powered By Blogger

17 Ekim 2015 Cumartesi

YARALI ASLAN (1963)

Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden
Kamera: Necati İltaç
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden


Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu; Senkron: Arif Özalp, Temel Gürsu; Negatif Montaj: Ali Siyavuş Berkan, Osman Bilen; Laboratuvar: Mihail Skarpedis, Recai Karataş; İşıklar: İlhan Aslım; Prod. Amiri: Adnan İrkut; Set Amiri: Hasan Nurdan; Yön. Asist: Zafer Davutoglu; Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, (Kemal Film Platosu'nda Çekilmiş, Acar Film Stüdyosu'nda Hazırlanmış ve Seslendirilmiştir.)


Oyuncular: Ayhan Işık (Ayhan), Fatma Girik (Leyla), Öztürk Serengil (Tayfur), Kadir Savun (Posbıyık), Atilla Yelkenci, Sevil Candan, Saadettin Erbil (Kenan), Ali Seyhan (Ali), Hayri Caner, Vahi Öz (Hurşit), Necdet Tosun, Aziz Basmacı (Kasım), Rengin Arda, Meriç Başaran, Nubar Terziyan (Nurettin), Orhan Aykanat, Necdet Çağlar, Mehmet Ali Akpınar (Mehmet Ali), Savaş Tepe, Ali Seyhan, Celal Ersöz, Ahmet Turgutlu, Mine Soley, Zeki Tüney, Zeki Sezer, Cemil Paskap, Hüseyin Salıcı


Konu: Adana'nın zenginlerinden Hurşit ağa oğlu Ayhan'ı (Alşık) istanbul'daki arkadaşı Nurettin'in kızı Leyla (F.Girik) ile evlendirmek ister. Oğlunu kızı tanıması için İstanbul'a gönderir. Ayhan yanında Tayfur, Kadir ve Osman adlı arkadaşları ile İstanbul'a gelir. Leyla ile tanışır ama onu iyi tanımak için ince bir erkek havasına girer. Fakat Leyla'nın peşinde Atilla adında bir başkası daha vardır. Bu arada Nurettin beyin ortağı Kenan bazı gizli işler yapmaktadır. Amacı şirketi tek başına ele geçirmektir. Ayhan bunu kısa zamanda anlar. Arkadaşları ile Kenan'ın yaptığı hırsızlıkları durdurmaya çalışırlar. Ayhan'da Leyla'yı sevmiştir. Ama ona oyun oynamaktadır. Leyla bu yakışıklı gencin bu kadar ince ve korkak oluşuna bir türlü inanmamaktadır. Nitekim bir depoda gerçekleri anlayacaktır. Ayhan ve Kenan arasındaki kavga Leyla'ya sevdiği erkeğin hiçte gördüğü gibi olmadığını anlatacaktır. iki sevgili kötüleri yakalatıp mesut olacaktır. (Burçak Evren)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder