Powered By Blogger

16 Ekim 2015 Cuma

ŞIPSEVDİ (1963)

Senaryo ve Yönetmen: Orhan Aksoy
Kameraman: Kosta Pisaros
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman - Saner Film/Hulki Saner


Teknik Ekip: Cumali Cimgöz, Ömer Bubu, Mehmet İnci, Işık: Aydın Yurteri, Veli Türkmen, Recep Köseoğlu, Asistan Yönetmen: Arif Erkuş, Kameraman: Ali Güvenci, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Sesleri Alan: Yorgo İlyadis, (Erman Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır)


Oyuncular: Ayhan Işık, Ajda Pekkan, Vahi Öz, Mualla Sürer, Özdemir Han, Benan Öz, Cevat Kurtuluş, Necdet Tosun, Muammer Gözalan, Nezihe Güler, M. Ali Akpınar, Nusret Özkaya, Faruk Panter, Eşref Vural, Cin Ali,


Konu: "Selim"in bir mecmua dergisi vardır. Oğlu Suat"ın yazacağı hikayeye resim çizecek bir ressam bulmak için yarışma yaparlar Çocuk hakları derneği başkanı Nezihe"nin yeğeni Filiz kazanır. Selim"in oğlu Suat oldukça çapkın biridir. Suat hikayelerini Hasan adıyla okuyucularına yazar. Selim Nezihe"nin yeğeninin birinci olduğunu öğrenince çok kızar. Çünkü evvelden başına işler aşmıştır, oğlunun çapkınlıklarından korktuğu için telaşlanır. Suat bir bayanla dolaşmakta ve onu evine götürmüştür. Suat ofise gelir, Filiz iş için beklemektedir. Filiz kendini tanıtmıştır. Suat Filiz"i dışarı çıkarırken Müdür gelir onları görür, engel olamaz. Suat Filiz"i bir gazinoya limonata içirmeye götürür. İçkisine votka katılmıştır. Filiz sarhoş olmaya başlamıştır. Gazinonu sahibi boş bulunarak Suat"ın bir kitabını getirir ve yeğeni adına Hasan Amca olarak imzalamasını ister. Filiz durumu anlar şaşırır ve ona kızar. Filiz Teyzesi ile Selim"in ofisini basarlar ve dergiyi kapattıracağını söyler.


Selim, Suat"a kızar, çapkınlıklarından bıktığını söyler, o da kendisine çektiğini söyler. Selim, Nezihe hanımın kendisini mahvedeceğini söyler. Suat bir çare bulur, onlara bir oyun oynayacaktır. Yuvanın en yaramaz çocuğunu alıp onu Suat""ın çocuğuymuş gibi gösterip onun yaramazlıklarından bıktığını ve şuurunu kaybettiği için böyle bir işe kalkıştığını söyleyeceklerdir. Plan işler. Filiz iş yaparken Ali"nin sürekli yanlarında olmasını ister, her yere beraber gitmeye başlarlar. Ali"nin yaramazlıkları başlarına işler açmaktadır. Filiz ile Suat birbirlerini sevmeye başlamışlardır. Eski sevgilisi gelince Filiz onu kıskanır ve istifa eder. Suat yazmaya çalışır ama bir türlü kafasını veremez. Yardım ister Ali de hikayenin iyi olması için Filiz ile çalışmasını söyler. Suat Filiz ile konuşmaya gider. Nişanlısı ile tanışır, işi Filiz"e söyler ve onu tahrik ederek bu işi yapamayacağını söyler. Suat çalışmaya başlar. Filiz karınca resmi çizmiştir onu getirir. Birbirlerinden özür dilerler, öpüşürler, sarılırlar Suat onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler. Ali"ye annesi olmak istediğini söyler. Öpüşürlerken Selim gelir ona kızar. Nezihe hanımın yuvaya gittiğini söyleyince Selim panikler, Filiz ve Teyzesi yuvaya gidince bütün gerçeği öğrenirler. Suat ve babası da gelmiştir.

Nezihe onları mahkemelerde sürükleyeceğini söyler. Selim, Suat"a kızar. Filiz Necdet ile evlenmek üzeredir. Ali gelir durumu Suat"a anlatır, kendisini de evlat alacaklarını söyler. Suat Filiz"in yanına gelir Filiz ona kızar, onları rahat bırakmasını ister ve Ali"ninde yanlarında kalmasını ister. Suat gider. Düğün başlamıştır, Suat telefon açar, Ali ile görüşür ve düğüne engel olmasını kendisinin de oraya geldiğini söyler. Ali merak etmemesini ister. Jale Selim beyi arayarak durumu bildirir. Selim beyin Müdürü kızmaktadır. Müdür artık patlar, ve istifa eder. Suat düğünü basar, Filiz"e onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler. Nişanlısı bu işe kızar kavga ederler. Suat Necdet"e vurur, Filiz"i sırtına alarak arabaya götürür. Ali de arabaya biner ve giderler."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder