Powered By Blogger

14 Ekim 2015 Çarşamba

HELAL OLSUN ALİ ABİ (1963)

Senaryo ve Yönetmen: Hulki Saner
Kamera: Kostas Pasaros
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman _ Saner Film/Hulki Saner


Oyuncular: Ayhan Işık (Ali), Sadri Alışık, Sevda Ferdağ (Fettan), Renan Fosoforoğlu, Afif Yesari, Sevim Emre, M. Ali Akpınar, Hasan Ceylan, Cevat Kurtuluş (Komedyen Rıza)


Konu: Turist Ömer sokakta para bulur ve şansını denemek için kumar oynamaya gider. Pavyonda kumar oynanmaktadır. Kavga çıkar. Pavyon müdürü pavyonu ele geçirmek için adamları ayarlar ve patronu öldürüp, cesedini dışarıya atarlar. Diğer taraftan pavyona girmek isteyen Turist Ömer"i bekçi içeri bırakmaz. Hakaret eder, Ali yanlarına gelir, durumu öğrenir. Ali bekçiyi döver ve arka kapıdan girmeyi önerir, giderken pavyon sahibinin cesedini görürler. Cebindeki defteri alır, Turist Ömer deceketini çıkartır kendisi giyer ve içeri girer-ler. Kumar oynarlar, Ali hile yapan bir ada-mı döver, çıkarlar. Bekçi selam durur.


Cesedin yanına gelen Ali ve Turist Ömer"e ateş edilir. Ali bir emniyet amiridir, ama Tursit Ömer"e söylemez ve cinayeti çözmek için defterde yazılı adresleri araştırmaya başlar. İlk olarak pavyonu arar. Müdür ken-disini almak için bir bayan gönderir, Ali pavyona gider. Orada bulunan sihirbazın şüpheli hareketleri dikkatini çeker. Kumarhaneye gelir, müdürle konuşur ama müdür bir şey bilmediğini söyler ve gider. Ali gidince adamlarına onu öldürmelerini söyler. Nermin ile Ali buluşurlar birbirlerini sevmektedirler. Nermin ona yardımcı olacağını söyler. Bildiklerini anlatır. Ali Turist Ömer"e çapkınlık dersi verir. Celal"in cebinden iki tane adres çıkar. İsmi Şükran olana Turist Ömer, Fikret olana Ali gider. Fikret genç ve güzel bir bayandır. Öldürülen Celal hakkında bilgiler alır. Turist Ömer ise bayan diye gittiği evde erkek ile karşılaşır ve oradan kaçar. Fikret Ali"ye Celal"in sevgilisi olan dansözün çalıştığı gazinoyu söyler. Ali gece kulübünde bir dansözle konuşur. Ölen Pavyon sahibinin sevgilisidir. Adamlar gelir Ali"ye saldırır. Ali hepsini döver. Kız evinin adresini verir. Ali eve geldiğinde kızı vurulmuş olarak bulur. Ali sesler duyar ve ışığı kapatıp saklanır. Gelen Turist Ömer"dir. Karanlıkta başkası zannederek dövmeye başlar. Ali ışığı yaktığında Turist Ömer"i görünce şaşırır. Turist Ömer ile Ali"ye ateş ederler, Ali ve Turist Ömer bir bayanın ara-basına binerek onları takip ederler. Ali ile kumarhaneye tekrar gelirler ve müdürü ölü bulurlar. Ali evine gidip sihirbaz ile konuşur, sonra dövüşürler. Ali konuşturacakken uzaktan biri ateş eder sihirbaz ölür. Ali polis olduğunu Turist Ömer ve Nermin"e söyler. İşlerine devam etmek ve sihirbazın ölmediğini göstermek için Ali sihirbazın kıyafetlerini giyer ve pavyona gösteriye gider, gösteri yapar ve odasına gider. Ali sihirbazın yatağına yatıyormuş süsü verir ışığı kapatır ve gizlenir. Müdür sihirbazın odasına gelir veateş eder. Ali ışığı yakar ve müdüre silahını doğrultur. Müdür eğer kısa sürede aşağıya inmezse adamlarının şarkıcıyı öldüreceklerini söyler. Ali elinde silah müdür ile aşağıya inerler. Şarkıcıyı dinlerler, kargaşa yaratmak için yan masada oturan bayana çerez atar. Bayan sinirlenir, müdürün adamının attığını düşünerek ona saldırır. Ali kargaşadan faydalanarak adamları dövmeye başlar ve adamları etkisiz hale getirir. Polisler gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder