Powered By Blogger

17 Ekim 2015 Cumartesi

YAVAŞ GEL GÜZELİM (1963)

Yönetmen: Memduh Ün
Senaryo: Vedat Türkali , Bülent Oran (William Shakespeare’in “Hırçın Kız” isimli oyunundan uyarlama)
Görüntü Yönetmeni: Mustafa Yılmaz
Müzik: Fecri Ebeioğlu (Plaklardan)
Yapım: Memduh Ün / Uğur Film


Sanat Yönetmeni: Semih Sezerli Işık yardımcısı: İhsan Gedik, Kurgu: Rauf Tözüm, Yönetmen Yardımcısı: Tunç Başaran, Bilge Benderli, Kamera Asistanı: Cemal Yılmaz, Negatif Kurgu: Ali Berkan, Labaratuvar: Mihail Skarpedis, Işık Şefi: Rıdvan Varol, Işık: Ömer Ekmekçi, İhsan Gedik, Dekor: Sohban Koloğlu, Ses Kayıt: Tuncer Aydınoğlu, Senkron: Arif Özalp, Prodüksiyon Amiri: Adnan Uygur,Set Amiri: Nuri İnal, Set Ekibi: Ergun Sipahi, Nejat Buvan,


Oyuncular: Ayhan Işık (Ayhan), Fatma Girik (Fatoş), Hulusi Kentmen Hulusi), Semih Sezerli (Kerim), Sevda Nur (Sevda), Özdemir Han (Selim), Zuhal Tan (Zuhal), Süha Doğan (Sefa), Özdemir Aydın, Ahmet Turgutlu (Kâhya), Danyal Topatan (Sefa’nın adamı), Ali Seyhan, (Sefa’nın adamı), Mehmet Ali Akpınar (Sefa’nın adamı), Hüseyin Güler (İstasyondaki adam), Haydar Karaer (Sefa’nın adamı), Araksi Hebo, Haydar Sezer, Cem Karaağaç, ihsan Gedik (Sefa’nın adamı), Erdoğan Seren (Sefa’nın adamı), Giray Alpan (Davetli), Nuri İnal, Aziz Basmacı (konuk oyuncu), Sadettin Erbill, Mahmure Handan (Aşçı)


Konu: Eski tulumbacılardan Hulusi Reis'in Fatoş, Sevda ve Zuhal adlı üç kızı vardır. Hep birlikte bir çiftlikte yaşamaktadırlar. Hulusi Reis özellikle Fatoş'u erkek gibi yetiştirmiştir. Diğer kızlarından Sevda, Kerim adlı bir genci, Zuhal de Selim adlı birini sevmekkte ve evlenmek istemektedir. Hulusi Reis Fatoş evlenmeden hiçbirine izin vermez. Fatoş'u, eski arkadaşlarından birinin oğlu olan Ayhan'la evlendirmek ister. Ayhan kızın ün ünü duyunca çiftliğe değişik biçimde gelir. Öyle ki, erkek gibi değil de çıtkırılldım ve korkak olarak Fatoş 'un karşısına çıkar. Buna Hulusi Reis bile şaşırmıştır. Ama onları evlendirir. Ayhan türlü oyunlarla karısının hırçınlığını kırar. Kısa süre sonra da kendi haline döner. Bu arada ondan babadan kalan çiftliği almak isteyenler vardır. Ayhan hepsine dersine verecektir. “Burçak Evren, “Fatma Girik, İki Ünlü kadın” Syf, 102 ”


► Yavaş Gel Güzelim, Bülent Oran'ın Shakespeare'in “Hırçın Kız” adlı oyunundan yaptığı bir uyarlama. Oyunda, gelenekler gereği üç kız kardeşten en büyüğünün evlenmesi gerekiyor bir an önce. Çünkü küçük kız kardeşlerin, ancak ablalarından sonra evlenebilmesi olanaklı. Ama büyük kız şımarık ve olmadık münasebetsizlikler yaparak, bütün taliplerini kaçırtıyor. Sonunda bileği güçlü, ama çok zeki bir delikanlı geliyor, sabırlı davranarak yola getiriyor onu.Ama Bülent'in oluşturduğu senaryoyu yeterli bulmadım, Vedat Türkali yeniden düzenledi. Ama adım nedense eklememişiz jeneriğe. Bugün izlediğim zaman, film çok tatsız geldi. Birçok sahne gereksiz, sarkık, konuşmalar aşırı uzun ve yinelemeli. Bu yüzden temposu çok düşük. “Memduh Ün Filmlerini Anlatıyor – Vadullah Taş”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder