Powered By Blogger

20 Ekim 2015 Salı

HIZIR DEDE (1964)

Senaryo ve Yönetmen: Osman F. Seden“*”
Kamera: Kenan Kurt
Fon Müzikleri: Fecri Ebcioğlu
Yapım: Kemal Film / nOsman F. Seden


Seslendiren: Tuncer Aydınoğlu; Montaj: Arif Özalp, Taner Oğuz; Negatif Montaj: Alî S. Berkan; Laboratuvar: Mihail Skarpedis; Dekor: Saim Nahit Bilge; Işıklar: Necati İltaç; Set Amiri: Hasan Nurdan; Yön. Asist.: Orhan Aykanat; Kamera Asist.: Kenan Davutoğlu; Şarkılar: Ajda Pekkan; Prod. Temsilcisi: Adnan İrkut; Prod. Amiri: Yüksel Tanık,
(Kemal Film Platosu'nda Çevrilmiştir, Acar Film Stüdyosu'nda Hazırlanmıştır)


Oyuncular: Ayhan Işık (Hızır Dede/Orhan), Ajda Pekkan (Leyla), Sadri Alışık (Samim), Sevda Ferdağ (Belma), Süleyman Turan (Süleyman), Öztürk Serengil (Tayfur), Kadir Savun (Kadir), Vahi Öz, Nur İnsel, Mürvet Sim, Nubar Terziyan, Mehmet Ali Akpınar, Orhan Aykanat, Hulusi Kentmen,



Konu: Orhan (Ayhan Işık) dara düşmüş insanlara yardım eden ancak gerçek kimliğini belli etmeyen biridir. Bu görevi babasından devralmıştır. Leyla (Ajda Pekkan )ise kimsesiz olarak büyümüş Hızır dede tarafından okutulmuş bir genç kızdır.

Leyla Hızır dede’nin hiç yüzünü görmemiş Sadece mektupla iletişim kurmuştur. Sekreter olarak bir şirkette çalışan Leyla’ya şirketin sahibinin oğulları Samim (Sadri Alışık), Tayfur (Öztürk Serengil), Süleyman (Süleyman Turan), aşıktır ve onunla evlenmek istemektedirler. Leyla’nın çalıştığı şirket mali bir dar boğaza girer. Şirketin sahibi (Vahi öz), borç para aramaya başlar ve devreye Hızır dede girer ve olaylar gelişerek devam eder.


Filmi İzle: Hızır Dede
___________________________

“*” Henry Ephron ve Phobe Ephron’un birlikte yazdıkları senaryodan Jean Negulesco’nun yönetmenliğini yaptığı ve 5 Mayıs 1955 tari-hinde gösterime giren “Daddy Long Legs” isimli müzikal oyunundan uyarlama. Filmde Başlıca rolleri Fred Astaire (1899-1987), Leslie Caron (1931), Terry Moore (1929) VE Thelma Ritter (1905-1969) oynamışlardır. (Kyn: IMD)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder