Powered By Blogger

22 Ekim 2015 Perşembe

KİMSE FATMA GİBİ ÖPEMEZ (1964)

Yönetmen: Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden
Kamera: Kenan Kurt
Müzik: Fecri Ebcioğlu
Yapım: Kemal Film/Osman F. Seden


Yönetmen Asistanı: Orhan Aykanat, Kamera Asistanı: Kenan Davutoğlu, Ses: Tuncer Necmioğlu, Montaj: Arif Özalp, Negatif Montaj: Ali S. Berkant, Laboratuvar: Mihail Skarpedis, Dekor: Saim Nahit Bilge, Işık: İlhan Aslım, Prodüksiyon Amiri: Yüksel Tanık, (Acar Film Stüdyosunda hazırlanmıştır).


Oyuncular: Fatma Girik (Fatma), İzzet Günay (Kemal), Öztürk Serengil (Tayfur), Neriman Köksal (Jale), Vahi Öz (Hurşit), Hulusi Kentmen (Necati), Efkan Efekan (Erdal), Serpil Gül (Zühre), Serap Acar, Sevil Candan, Nilgün Esen, Süleyman Turan (Osman), Talât Gözbak, Mürüvvet Sim (Ülfet), Nubar Terziyan


Konu: Jale hanıma (Neriman Köksal) yurtdışındaki akrabasından yüklü bir miras kalır. Aslında bu miras, sürekli sakat olduğu yazılan ve bu sayede para çekilen kızı Fatma'ya (Fatma Girik) bırakılmıştır. Oysaki Fatma gayet sağlıklıdır ve eğitimi için Avrupa'ya gitmiştir. Miras olayı nedeniyle geri döner. Miras işlerini Kemal (izzet Günay) adlı genç bir avukat takip eder. Fatma bakıcı kadın ve sakat çocuk olarak iki ayrı kimlikte Kemal'in karşısına Çıkar. Bu arada Necati (Hulusi Kentmen) ve Hurşit (Vahi öz) adı fabrikatör iki yaşlı çapkın Jale hanımla evlenmek için yarışa girişirler. Rekabet öylesine kızışır ki, Hurşit kızları Zühre (Serpil Gül) ve Zeynep (S.Acar) ile Necati de kızları Oya (Sevii Candan), ve Sevda'yı (N. Esen) yanına alarak Jale hanımın köşküne yerleşirler. Köşkte curcuna başlar. Zaten çapkın bir genç olan Kemal bu kızların peşine düşer. Sadece Zühre Kemal'e yüz vermez. Çünkü o, Mürüvvet dadının oğlu Erdal'a (Efkan Efekan) aşıktır. Bir süre sonra Kemal, yalnızca Fatma'yı sevdiğini fark eder. Sonunda gerçekler ortaya çıkar, akrabadan kalan miras da bir hayır kurumuna bağışlanır. “Burçak Evren, “İki Ün’lü Kadın Fatma Girik”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder