Powered By Blogger

21 Ekim 2015 Çarşamba

KATİLİN KIZI (1964)

Yönetmen:Zafer Davutoğlu
Senaryo: Osman F. Seden
Kamera: Necati İItaç
Müzik: Fecri Ebcioğlu
Yapım: Kemal Film / Osman F. Seden


Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu; Fon Müzikleri: Fecri Ebcioğlu, Set Amiri: Hasan Nurdan; Prod. Temsilcisi: Adnan İrkut; Prodüksiyon Amiri: Yüksel Tanık;(Kemal Film Platosu'nda Hazırlanmış, Acar Film Stüdyosu'nda Seslendirilmiş, Kemal Film Platosunda çekilmiştir).


Oyuncular: Ayhan Işık (Şoför Ayhan), Hülya Koçyiğit (Gül), Hulusi Kentmen (Hulusi), Serpil Gül (Oya’nın annesi Ayten), Senih Orkan (Necmi), Kadir Savun (yarımbardak Süleyman), Sadettin Erbil (Hilmi Koray), Nubar Terziyan (Rüknettin), Muammer Gözalan (Doktor), Muzaffer Yenen (Doktor), Hüseyin Güler (Komiser), Ergül Buharalı, Talia Saltı (Komşu), Ahmet Koç (Polis), Süheyl Eğriboz (Komşu), Ali Seyhan (Necmi’nin adamı), Recep Şen, Ergül Buharalı, Hüseyin Salıcı (Hakim), Afif Yesari, Çocuk Yıldız: Parla Şenol (Oya), Orhan Murat Arıburnu (Avukat)


Konu: Kızı Ayten öldükten sonra babası Hulusi Bey torunu Oya'yı babası şoför Ayhan'ın elinden alabilmek için dava açar. Ancak mahkeme çocuğu ona vermez. Gül, amcasının bu yaptıklarına bir mana veremez. Zaman zaman Oya'nın evine gelerek ev işlerine yardımcı olur. Gül’ün nişanlısı Hilmi, kumara düşkün biridir ve Gül ile amcasının servetini ele geçirmek için nişanlanmıştır. Hulusi Bey'in sonunda davadan vazgeçmesine ise çok kızar. Zaten amacı, küçük kızı kullanarak mirasa konmaktır Ayhan’a tuzak kurar. Hulusi Bey'i vurarak suçu Ayhan'ın üzerine atar. Gül polisin ona inanmayacağını ve saklanmasını söyler. Oya'nın arkadaşlarından biri o gece katilin arabasını ve adamı gördüğünü söyler. Çocuklar arabayı arar ve bulurlar. Gül' e haber verirler. Bu Hilmi'nin arabasıdır. Polise bildirirler. Hilmi, Gül'ü silahla tehdit ederek Ayhan'ın saklandığı yeri öğrenir çatışırlar. Hilmi kaçar. Ancak çocuklar onun arabasının bagajına saklanmışlardır. Çocuklar, kendilerini rehin alan Hilmi’nin elinden kurtulurlar, Oya da babasına kavuşarak mutluluğa kavuşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder