Powered By Blogger

12 Mart 2020 Perşembe

ÇÖL (1983)


 Yönetmen: Çetin İnanç
Senaryo: Çetin İnanç, Cüneyt Arkın
Görüntü Yönetmeni: Sedat Ülker
Yapım: Anıt Film/Mehmet Karahafız

Kamera Asistanı: Ali Utku, Sesleri Alan: Kunt Tulgar, Renk uzmanı: Aslan Tekin, Set Teknisyenleri: Meh-met Uğur, Enver Kündem, Mahmut Demir, Prodüksiyıon: Ahmet Gürkonak, Işık Şefi: Amigo, (Anıt Işık Film Servisi), (Kunt Film Stüdyosu’nda renklendirilmiş ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Emel Tümer, Salih Kırmızı, Hüseyin Peyda, Deniz Ünsal, Murat İnanç, Feryal Feray, Nejat Gürçen, Baykal Kent, İbrahim Kurt, Yılmaz Kurt, Turgut Boralı, Sönmez Yıkılmaz, Oktar Durukan, Mehmet Uğur, Osman Betin ve arkadaşları,

kONUFilm, mafya içinde yaşanan hesaplaşmada hayatta kalmaya çalışan bir kabadayının başından geçenleri konu edinir. Yetimhanede büyüyen Kemal zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Çocuk yaştayken suça sürüklenerek Kazım adında bir mafya babası hesabına çalışmaya başlar. Yıllar içinde işlediği suçlar Kemal’i duygusuz biri hâline getirir. Son yaptıkları iş sırasında, Kazım ile Kemal arasındaki anlaşmazlık hesaplaşmaya dönüşür. Kemal yıllarca hesabına çalıştığı Kazım’ı öldürür. Bu olay aynı zamanda Kemal’in ölüm emrinin verilmesi anlamına da gelir. Kemal’in hayatta kalabilmesi için kimseye güvenmemesi gerekir. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder