Powered By Blogger

13 Mart 2020 Cuma

KÜÇÜK ELLER (1983)


Senaryo ve Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu
Görüntü Yönetmeni: Abdullah Gürek
Yapım: Hayat Film/Şevki Tosunoğlu

Set: Ekrem Çınaroğlu, Bülent Eren, Kameraman Asistanı: Galip Kızılova, Işıklar: Ergun Şimşek, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, (Acar Film Renkli laboratuarlarında seslendirilip basılmıştır.)

Oyuncular: Tanju Korel, Murat Soydan, Yıldırım Murat, Filiz Ökten, Erol Taş, Aynur Melekli, Ali Ekdal, Baki Tamer, Attila Er-gün, Sevim Tosunoğlu, Mine Sun, Murat Göktaş,, Songül Gündüz, Sami Eren, Ali İkiz, Yadigart Ejder, Abdi Ferah,

Konu: Film, çalıştıkları işyerini soyan iki arkadaşın yaşadıklarını konu alır. Orhan küçük bir şehirde bulunan benzincide çalışır. Kazancıyla zaten zar zor geçinen Orhan bir yandan da sevgilisi Leyla’nın evlilik için yaptığı baskıyla boğuşmaktadır. Evlilik masrafları için gereken parayı patronu Kamuran’dan isteyen Orhan, geri çevrilir. Bununla birlikte Orhan’ın vazgeçmeye niyeti yoktur. Aynı işyerinde çalışan Kasım’ın teklifiyle benzincinin kasasını soyar. Soygunu yaptıkları gece bir aksilik olur. Orhan yaralanır; Kasım ise paralarla birlikte olay yerinden kaçar. Soygundan sonra Orhan kısa sürede yakalanacak, Kasım ise bir konaklama tesisine sığınacaktır. (Hasan Sakın)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder