Powered By Blogger

21 Ocak 2023 Cumartesi

 

KELEBEK (2008

Yönetmen: Cihan Taşkın. Senaryo Yazarı: Mahmut Bengi, Müzik : Ömer Faruk Tekbilek , Brian Keane, Görüntü Yönetmeni: Demian Barba, Yapım: İmaj/ Mahmut Bengi Yardımcı Yönetmen: Günay Günaydın, Yönetmen Yardımcısı: Evren Karabıyık Dedeoğlu, Selda Yıldırım, Mehmet Yetkin Arda, Işık Şefi: Işık Şefi Engin Altıntaş, Işık Asistanı; Ümit Özcan, Bestboy: Mehmet Uğuş, Makyaj: Bilay Özgök Makyaj Asistanı: Eren Kanat, Laboratuar: Sinefekt, Post Prodüksiyon: İmaj,

 Oyuncular: Ghassan Massoud (Rolü:Mevlevi Dede), Mevlevi Dede0 Serhat Yiğit, Caner Cindoruk, Deniz Bolışık (Rolü:Zeynep), Zeynep 3Şahin Çelik (Rolü:Lider), Münir Can Cindoruk (Rolü:Ümit & Kahraman), Ümit & KahramanAli Şekeroğlu (Rolü:örgütçü), Örgütçü Burcu Suna (Rolü: Amerikalı Kız) Amerikalı Kız Rol Sırası:

 Konu: Yıl 1996. Tarihin akışını değiştiren 11 Eylül faciasına yaklaşık beş yıl vardır. Oysa korkunç saldırının temelleri şimdiden atılmaktadır. Dünya çok karışık bir yer haline gelmekte; gerginlik her geçen gün biraz daha tırmanmaktadır. Afganistan’da süregelen iç savaşın en sıcak günleri yaşanmakta; insanlar dört gözle çatışmaların sona ermesini ve barışın gelmesini beklemektedir. Yusuf ve arkadaşları ise insani yardım amaçlı oraya gitmeyi planlamaktadır Derler ki… Burada bir kelebek kanat çırpsa, Atlantik’te fırtınaya sebep olabilir… İşte biz, her birimiz tıpkı o kelebek gibiyiz; fakat bir farkla… Bizim kelebeğimiz fırtınaya sebep olmaz! O, kanatlarını açar fırtınaya karşı koyar.” Mevlevi dedesi İbrahim, işte bu sözlerle yolcu eder Yusuf’u ve arkadaşlarını; sanki olacakları biliyormuşçasına…

 Yusuf ve yol arkadaşları seyahat için son hazırlıklarını yaparkerken, Usame bin Ladin de yeni karargahı olan Afganistan sınırından geçmektedir.

 Kahramanımız ve arkadaşları o yıl Afganistan’da binlerce insanla tanışır. Bu insanlardan birisi, 11 Eylül 2001’de bütün dünyanın tanıyacağı genç bir adamdır!.. (sinema.hurriyet.com.tr)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder