Powered By Blogger

21 Ocak 2023 Cumartesi

 

MOMMO “KIZ KARDEŞİM” (2008) 


Senaryo ve Yönetmen: Atalay Taşdiken, Görüntü Yönetmeni : Ali Özel, Müzik: Erkan Oğur, Yapım : At yapım/Atalay Taşdiken Ses : Mustafa Bölükbaşı, Kurgu : Serhat Solmaz, Sanat Yönetmeni : Fazilet Sezgin, Kamera Asistanı: Ahmet Açıkkol, Set Fotoğrafları: Osman Özel, Fregman Kurgu: Sencer Yalçın, Kopya Baskı: Tamer Eşkazan, Renk Düzenleme: Erdinç Dinçer, Tolga Girici, Negatif Kayıt: Kadir Burç, Ses Kayıt: Mustafa Bölükbaşı, DS Nitris: Sencer Yalçın, Asistanı: Ersin Kahraman,

 Oyuncular: Elif Bülbül (Ayşe), Mehmet Bülbül (Ahmet), Mete Dönmezer (Hasan Dede), Mustafa Uzunyılmaz (Kazım), Mehmet Usta (İstanbul’lu Bakkal), Ali Bakır (İbrahim), Mehmet Çiğdem (Hüseyin)

 Konu: Dokuz yaşında bir çocuk; hem ağabey, hem baba, hem anne, hem de bir bilge olabilir mi? Ayşe için olur. Ve hatta hiçbir şeyden korkmayan bir ağabeydir o. Annesiz iki çocuğun içinizi ısıtacak, kimi zaman gözünüzü yaşartacak öyküsü. Hem de gerçek. Yalın bir dille köyü, köyün insanlarını, kardeşlerin ilişkini anlatan film, sürpriz bir finalle bitiyor.


NOT: Film, Konya’nın Hüyük İlçesinin Çavuş Kasaba’sında çekildi. Yöre insanı filmde rol aldı. Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılan senaryo, gerçek mekanlarında çekildi. Filmin kahramanı iki çocuk, bölgedeki okullar taranarak seçildi. İki yıldır sağlık sorunlarıyla uğraşan yarı felçli oyuncu Mete Dönmezer, Filmde yarı felçli bir dedeyi başarıyla canlandırdı. Çavuş Belediye başkanı Mehmet Çiğdem ve Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Filmin çekimine büyük katkı sağladılar.


FİLMİ İZLE 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder