Powered By Blogger

22 Ağustos 2016 Pazartesi

SERSERİLER KRALI (1967)

Yönetmen: Mehmet Dinler
Senaryo: Osman F. Seden
Kamera: Kenan Kurt
Müzik: Metin Bükey
Yapım: Kemal Film / osman F. Seden


Ses: Tuncer Ayydınoğlu; Montaj: Arif Özalp, Kenan Davutoğlu; Neg. Montaj: Ali S. Berkan, Osman Bilen; Dekor: Saim N. Bilge; Işık: İlhan Aslım; Set Amiri: Hasan Nurdan; Set Elemanı: Rıza Şenışık; Prod. Amiri: Adnan irkut; Ar Direktör: Yüksel Tanık; Reji Asist.: Yücel Çakmaklı; Kamera Asist.: Özer Korkmazlar; (Kemal Film Platosu'nda Çekilmiş, Acar Film Stüdyosu'nda Seslendirilmiştir).



Oyuncular: Filiz Akın, Sadri Alışık, Parla Şenol, Tülin Elgin, Kenan Pars, Feridun Karakaya, Cahide Sonku, Yaşar Şener, Mehmet Ali Akpınar, Nubar Terziyan, Mümtaz Ener, Zeki Tüney, Necip Tekçe, Engin İnal, Hüseyin Zan, Hüseyin Güler, Hasan Ceylan, Ali Seyhan, Niyaz Vanlı, Feridun karakaya, Hakkı Kıvanç, Bedri Çavuşoğlu

Konu: Bir gece kulübünde şarkıcılık ya-pan Fatma (Filiz Akın) abi dediği Osman (Sadri Alışık) ve küçük kızı Boncuk'la (Parla Şenol) birlikte yaşar. Eşinden ayrılmış olan Fatma ölümcül bir hastalığa yakalanmış olan küçük kızını babaannesine vermek istemez. Babaanne ise küçük kızın gece kulüplerinde sefil bir yaşam içinde olmasını istemez. Osman ise aynı gece kulübünde iskambil kağıtlarıyla sihirbazlık yapar. ama peşinde abisinin adamları dolaşır. Bir zamanlar abisi Turgut (Kenan Pars) ile yasa dışı işler yapan, sonra da kumarhane açarak büyük bir servet kazanan Osman, abisinin sevgilisiyle olan ilişkisi yüzünden başı derde girer. iki kardeşin arasını bozan kadın sevgilisi Turgut'un hapse girmesine neden olduğu halde, Osman'ı da ihbarcı duruma düşürür. Bundan sonra ise Osman'ın yaşamı alt-üst olur. Kimse iş vermediği gibi peşindeki adamlar tarafından ölümle tehdit edilir. Sonunda gece kulüplerinde sihirbazlık yaparak yaşamını kazanmak zorunda kalır. Osman ayrıca kendisine abi diyen Fatma'ya da aşıktır. Ama bunu bir türlü dışa vuramaz. Fatma ise onu yalnızca bir abi olarak sever. Osman'ın abisi hapishaneden çıktıktan sonra işler karışır. Bu arada Fatma'nın ölümcül hastalığa yakalan kızının sorununu çözemeyeceği bir duruma gelir. Sonunda, yaşamın kendilerine hazırladığı tuzaklar içinde tutsak olan Fatma ve Osman içine düştükleri zor durumlardan kurtulmak için büyük savaşım vermeye başlar.(Burçak Evren, "Filiz Akın" Dünya KİV Yayınları, 2010)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder