Powered By Blogger

26 Ağustos 2016 Cuma

ZEHİRLİ HAYAT (1967)

Yönetmen: Türker İnanoğlu
Senaryo: Fuat Özlüer
Operatör Çetin Gürtop
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu


Reji Asistanı Hüseyin Karaoğlu, Operatör Asistanı: Hüseyin Karındoyuran, Fotoğraf: Metin Över, Jenerik: Refik Onubil, Işık Şefi: Şevket Yılmaz, Ender Işık Servisi: Mehmet Çakar, Teknik Direktör: Mehmet Bozkuş, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Prodüksiyon Amiri: Memduh Karakaş, Prodüksiyon Asistanları: Selâhattin Bozkurt, Yılmaz Çiçek, Ahmet Güney yaylı, Yurdaer Büksel (Acar Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Cüneyt Arkın (Doğan), Semiramis Pekkan (İnci), Önder Somer (Turan), Çolpan İlhan (Meral), Süleyman Turan (Nuri), Bedia Muvahhit (Saadet), Şaziye Moral, Mümtaz Ener (Hayri), Nevzat Okçugil (Fazilet), Ali Seyhan (Memo), Zeki Sezer (Şamsi) Ömercik (Ömer Dönmez), Arap Celal (kahvreci), Giray Alpan (Giray), Oktay Yavuz (mübaşir), Nermin Özses (davetli)


KONU: İşadamı Hayri Bey’in (Mümtaz Ener) kızı İnci (Semiramis Pekkan) şoförleri Doğan (Cüneyt Arkın) ile sevgilidir. Fabrikalarının müdürü Turan (Önder Somer) teyzesi Fazilet (Nevzat Okçugil) ile, uzun zamandır göz koyduğu İnci’yi ailesinden istemeye gider. İnci’nin annesi Saadet (Bedia Muvahhit) bu evliliği onaylar. İnci ise bu teklifi geri çevirir. Turan adamı Nuri’den (Süleyman Turan) İnci’yi izlemesini ister. Doğan ile İnci’nin birlikte gizli resimlerini annesine verir. Saadet Hanım Doğan’ı aşağılar ve işten kovar. Turan’ın asıl amacı İnci ile evlenip ailenin servetine konmaktır. Fatura yolsuzluğunu farkeden Hayri Bey üzerine gidince, Turan yaşlı adamı kiralık katil Memo’ya öldürtüp suçu Doğan’a yıkma planı yapar. Sevgilisi Meral (Çolpan İlhan), Doğan’ı arayıp İnci’nin yakın arkadaşı olduğunu, evlilik işini konuşmak üzere köşkte beklendiğini söyler. Doğan köşke gittiğinde Hayri Bey’i öldürülmüş bulur. Tam o anda polis gelir ve Doğan tutuklanır. İnci onu cezaevinde ziyaret eder, katil olduğuna inanmadığını, hamile olduğunu söyler. 


Doğan yirmidört yıla mahkum olur. İnci çocuğu babasız doğmasın diye Turan’la evlenir. Meral’se pişmandır, Doğan’ın annesine gerçeği anlatır. O da oğluna. İnci doğum yapar. Oğluna Ömercik adını verirler. Turan ise işlerin başına geçmiş, Nuri’yi de müdür yapmıştır. Meral kendini içkiye verir. Doğan bileğini kestiği için götürüldüğü hastaneden kaçar. Turan Ömercik’e de, İnci’ye de kötü davranmaktadır. Doğan Nuri’yi sıkıştırıp gerçek katilin Turan’ın kiraladığı Memo olduğunu öğrenir. Meral de bunu doğrular. Doğan Ömercik’le dost olup, Turan’ın sandığı çocuğu yanında alıkoyar. Suçsuz olduğu kanıtlanana dek Ömercik’i iade etmeyeceğini söyler. İnci ile buluştuğunda katilin Memo olduğunu anlatır. İnci Ömercik’in kendi oğlu olduğunu itiraf eder. Öldürmek için Doğan’ın peşinde olan Memo Ömercik’i kaçırır. Turan Doğan’a, teslim olursa çocuğu bırakacağı tehditinde bulunur. Ve delil kalmaması için Memo’yu vurur. Memo ölmeden önce İnci’nin haber verdiği polise herşeyi Turan’ın yaptırdığını itiraf eder. Turan ve Nuri tutuklanır. Suçsuzluğu ortaya çıkan Doğan, İnci ve oğulları Ömercik’le mutlu bir yaşama başlar…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder